Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2012, 18:08
jova napisał(a):Wyświetl post
Hej, Wolfy!
Naucz się czytać i przestań atakować poglądy, których nikt poza Tobą nie wygłaszał.
Nikt nie twierdzi, że Bunoza to świetny lewy obrońca. Serio, nikt (poza Tobą) czegoś takiego nie powiedział.
Nie odezwał się Grantar, ale Ty też jesteś tu specem od propagandy sukcesu, więc może podniesiesz rękawice?
Nikt na razie nie twierdzi że jest - i w tym problem. Próbuję Was trochę zmobilizować. szprotson już coś nawet wyrzeźbił...

A właśnie:

szprotson napisał(a):
p.s. imho jak by do nas przyszedł Piszczek ( a był taki temat, lecz wybrał Niemcy) i dyr. sportowy powiedział by że to będzie nasz prawy obrońca, to ciekawe ile osób wysłało by go do lekarza?Mauro Cantoro również zaczynał na innej pozycji. Ciekawe co będzie jeśli okaże się że Bunoza na tej lewej obronie grać potrafi, co to będzie wtedy?A jeśli do tego jeszcze bedziemy miec wyniki ,to spodziewam się braku aktywności dośc sporej liczby "kibiców" czekających na problemy, katastrofe, spadek, ucieczke Cupiała.
Zdarzyć się może wszystko, kwestia prawdopodobieństwa. Inaczej to jednak wygląda, gdy zawodnik zostaje przeniesiony bo trener widzi go na innej pozycji. Podane przez Ciebie przykłady nie wynikały ze słabości kadr zespołów. Wręcz przeciwnie - i Cantoro, i Piszczek nie mieli szans na wywalczenie sobie miejsca w ofensywie. Nie wiem z kim rywalizował Łukasz w Hercie (która wówczas cieniowała strasznie), ale w Wiśle wtedy konkurencja w ataku była potężna...

Druga rzecz - naturalnym jest przesuwanie zawodników ofensywnych do tyłu, gdzie ich technika (taka sobie na początkowo nominalnej pozycji) daje im dodatkowy atut. Z rozpaczy przesunięto tam wspomnianego Pajlicia, nasz nowy/stary boczny obrońca Brud to też tak naprawdę skrzydłowy, podobnie jak Brożek Piotr. Kilku znanych bramkarzy zaczynało nawet kariery jako napastnicy.

My zaś przesuwamy wysokiego stopera ze słabą koordynacją na bok obrony, gdzie wymagana jest:
- szybkość
- krycie do końca
- blokowanie dośrodkowań
- (w zależności od taktyki) dublowanie boków pomocy.

Stąd - przykład kompletnie nieadekwatny.

Kocham teksty w stylu "A co jeśli Sikorski zostanie królem strzelców?" - za przeproszeniem: gówno. Albo patrzymy jak sprawy wyglądają REALNIE, TU i TERAZ, albo piszemy fantastykę.

szprotson napisał(a):
Kopanie pod sobą dołków niektórym daje naprawde dużą satysfakcje.
"Ale są tacy którzy wbijają mu szpilki. To nie ludzie, to wilki!".

szprotson napisał(a):
p.s. A jak ze zmianami prezesów które to miały nastąpić?
To do mnie pytanie? Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.
O to, że Bednarz poleci jak nie będzie wyników jako kolejny "zderzak" Cupiała?
Autentycznie nie wiem do czego pijesz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.07.2012 o godz. 18:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując