No to mi wyslij linka dlaczegóz to zaleznosc PITu od PKB jest bardziej miarodajna niz moj pomysl. Bo ja tez sie kierowalem zdrowym rozsadkiem i matematyka. Jak jest jakas teoria ekonomii ktora moglbys sie posluzyc to prosze bardzo z przyjemnoscia sie zapoznam, na nauke nigdy za późno.
Dług publiczny to nie żart. Chyba ktoś musi za niego odpowiadac, nie wział sie z niczego.
Drozd napisał(a):

Długo wytrzymywałem ale kolego przeginasz. Opracowanie Ci się marzy? A sam masz jakieś opracowanie? Wiadome jest że PiS realnie obniżył podatki chyba z 13 do 7%składkę zdrowotną. Przez cały okres miał wzrost PKB nieosiągalny dla PO. Po 2007 roku Tuskowi zostało 5 mld oszczędności, ogólnie wyniki gospodarki były najlepsze od 20 lat. Każdy obiektywny z odrobiną rozumu to wie. To że po dojściu do władzy cudaka deficyt się potroił też nie powinno nikogo dziwić. 100 000 nowych urzędników nie będzie przecież tyrać za darmo.
Już sam początek twojej aktywności zaskakująco cofa sie w ocenach pięć lat, aż do rządów PiS, dlaczego nie analizujesz tego co zmajstrował Tusk mając nieporównywalnie do Kaczyńskiego mocniejszy mandat. Dlaczego nie zastanawiasz sie nad niemal corocznie 100 mld deficytem w okresie rządów cudaka. Piszesz ze PiS nic nie zrobił, co jest oczywiście totalną bzdurą, a nie zastanowisz się co zrobiła i dalej robi PO. Reżimowa skłonność do krytykowania opozycji jest kolego bardzo symptomatyczna. Jeżeli wyjaśnienia wiślaka do ciebie nie trafiają to z dużym prawdopodobieństwem nic rozsądnego do ciebie nie trafi. Chyba że zdejmiesz klapy z oczu.
ps. PiS załatwił też Tuskowi 70 mld euro dotacji na lata 2007-13 i przyznany turniej finałowy Euro 2012 jaki motywację. Jakie są efekty widać dokładnie.
|
1)
5mld osczednosci?To mi przeslij linka gdzie to moge znalezc. Bo w analizie budżetu o tym ani słowa.
2) No za PO to dopiero słupki skaczą konkretnie.I nie żebym był zwolennikiem rudego bo *uja nie trawie za podporzadkowanie Polski UE, machlojki i kretactwo.
3) Możesz sprawdzic i 10 lat wstecz. I zobaczysz ze z budzetu na budzet płacimy corac wiecej wszekilej masci podatkow, zobowiazan a mimo to dług publiczny powieksza sie coraz bardziej. i Stopien jego wzarostu nie zalezy za bardzo od koloru partii wladzy.
3) A gdzie ja napisalem ze PO robi cos dobrze dla zwyklych ludzi. I jednym i drugim nalezy sie solidny plaster na opamietanie za robienie z nas kolejnego PIIGSa