Szpen napisał(a):

tiaaa, i to wszysto w imię Kościoła. Tego kościoła co:
- nie chciał dać pogrzebu mojej sąsiadce, która urodziła martwe dziecko. Bo nie ochrzczone.
- tego kościoła co nie chciał dać pogrzebu mojej babce, bo schorowana od 15 lat nie praktykowała.
- tego kościoła, co bierze co łaska, a minimum 500. za chrzty i śluby.
- tego kościoła, do którego chodzi TYLKO 40% Polaków.
daj Pan spokój.
|
Jakiś ty poszkodowany przez los biedaku. Tylko Ryży daje ci nadzieje.Kondolencje.NIe podoba się w Kosciele to spadaj i się nie udzielaj. Możesz przejśc na islam albo prawoslawie nikt cię nie trzyma na siłe. Powiem więcej będziesz nawet TRENDY jak olejesz Boga. Może cię do R.Palikota nawet przyjma - ten od krzyża z puszek i sikanbia na znicze już tam jest , możesz byc i ty.To odpowiednie dla ciebie towarzystwo
p.s. biznesmenem to nie jesteś i za chrzest i za ślub dałwem wieeeeele mniej- widocznie takim cwaniakom jak ty liczą więcej
Szpen napisał(a):

i ja zmieniłem temat? chyba coś u Ciebie z czytaniem. skomentowałem dziadostwo pisowskie, które chce Nam zaserwować. Dobrze, że mają trochę pod czaszką i dbają o sondaże, inaczej męczyliby Nas karami więzienia za in-vitro do dziś. Sam Piecha powinien smażyć sie w piekle, za tyle aborcji które przeprowadził. Jak taki koleś ma czelność gadać coś o in-vitro.
Mam Ci odpowiedzieć wprost? Tak, zrzucam na drugi plan kościól (bo nie Boga), gdy chodzi o istnienia Boże. Tak, Boże, bo zaraz dojdziecie do wniosku, że dzieci z in-vitro to nie dzieci Boże, które nie powinny być chrzczone, przyjmować sakramenty itd. To co sie dzieje w waszych głowach top choroba.
Wielka litość mnie ogarnia gdy czytam, że zwyciężasz mądrością. Jaka to mądrość, że komórki porownujesz do kalek czy starców. Taka postawa jets godna politowania.
|
Jasne, Szpenio czy inny Palikot wymyślą sobie od kiedy zarodek można nazwać człowiekiem i będa sobie nim dowolnie manipulowali. Raz to będzie płód 3 miesięczny, innym razem 6 miesięczny , innym razem 8 miesięczny. Wymyśl waść metodę w której nie będzie niszczenia zarodków a będziesz miał swoje in vitro. Widzimy ten kompleks "nocnego brudzenia prześcieradła " który nam tu uwidaczniasz, szczerze mówiąć nic mnie on nie obchodzi ale tak samo się nim chwalisz jak Grodzka swoim biustem i jesli to jest powód ze Bóg nie daje ci potomka to jedź do Częstochowy albo do Lurdes , módl się albo bądź człowiek i adoptuj malucha który bez tego wyladuje w Domu Dziecka a nie licz że nauka uzupełni twoje słabości. Jedyne co powinno być wszczepaiane ludziom to nowe mózgi - bo to co czasami czytam to przechodzi ludzkie pojecie