Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2012, 11:27
"Na papierze" nasz skład wygląda nieźle. Gorzej, że papier pożółkł ostatnio.

Podstawowy bramkarz: Pareiko
Tutaj nikt raczej nie narzeka. Sergei gwarantuje poziom, a Miśkiewicz (ocena tylko po sparingach) zdaje się lepszy od Jovanicia. Nie osłabiliśmy się na tej pozycji.

Podstawowa linia obrony: Jovanović, Głowacki, Chavez, Burliga
Wygląda na lepszą niż w tamtym sezonie. Wzmocniliśmy się (Głowacki).

Podstawowa para napastników: Quioto, Genkov
Quioto pokazał w sparingach kilka ciekawych zagrań. Szkoda, że nie przepracuje z drużyną okresu przygotowawczego (a może to dobrze?). To może być ciekawa para. Do tego jest jeszcze Sikorski po którym chyba nikt nie spodziewa się, aby był naszym asem. To nawet dobrze, nie zawiedzie, a być może nawet się odbuduje. No i jest Boguski, który od kilku lat łapie masę kontuzji. Czy piłkarz, który stracił 3 lata na kontuzje w ostatnim czasie jest w stanie się odbudować? Graliśmy jednym napastnikiem, teraz będziemy grali dwoma, więc może być lepiej.

Gorzej jednak w pomocy. Środek to może być dwóch defensywnych, więc Sobolewski i Wilk najpewniej. Jednak nie wiem, czy ktoś się ze mną zgodzi, ale do pary z jednym z tych graczy dałbym na miejscu Probierza Urygę bądź Chrapka w zależności od potrzeby. Uryga w meczach, w których grał pokazał, że dość nieźle wyprowadza piłkę. Chrapek z kolei jest bardziej ofensywnym piłkarzem, ale widziałem, że często udziela się w defensywie.

Skrzydłowi to największy problem. Pewnie na jednym skrzydle będzie grał Melikson, a o miejsce na drugim rywalizował Iliev z Kirmem. Jeżeli odejście Kirma implikuje przyjście Kupisza to jestem za takim rozwiązaniem. Jeżeli nie to przeciw. Tutaj jeszcze mogą grać Boguski i Garguła, ale czy to jest dobry pomysł?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 03.07.2012 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując