Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2012, 09:01
fialo napisał(a):Wyświetl post
No tak, Łukasz Trałka, Patejuk i Suler to gwiazdy światowego formatu, w Poznaniu to już wszyscy rwą się z ziemniaczanych pól tylko po to, żeby oglądać wirtuoza boisk Łukasza Trałkę
Ogólnie to zaprzeczyłeś sobie jakieś dwa razy. To w końcu mamy stawiać na młodych, czy na ligowych cwaniaków, którymi są przecież Wilk i Sobolewski

Cierpisz na rozdwojenia jaźni, czy Ci się ktoś na konto włamuje ? Ustal jakąś wersje obowiązującą bo lekcje z konsekwencji to brałeś chyba u samego Herr Smudy.

Ruchy transferowe jak dla mnie to takie 4- Quioto, Głowa to raczej dobre posunięcia, Miślkiewicz nienajgorszy, transferu Sikorskiego zrozumieć nie mogę, ale w sumie kontrakt tylko na rok i mam nadzieję, że kokosów nie zarabia. Pozytywne przedłużenia umów z Sobolem i Siergiejem, które zapewniają pewna ciągłość. W końcu ruszyło coś z młodymi, powrót Chrapka, transfer Burasa, chłopaka z Prądnika, pokazanie małolatom z drużyn juniorskich, że jednak jest możliwe zaistnienie w pierwszej drużynie już w wieku 16 lat, danie szansy tym właśnie juniorom - to są rzeczy których w Wiśle nie było przez długie lata i uważam te ruchy za naprawdę pozytywne i obiecujące.
Ano właśnie nikt nie rozumie tego, co piszę, bo nie śledzi wątku od jakichś dwóch miesięcy. Zostało już ustalone bardzo dawno, czego potrzebuje każda drużyna - połączenia młodości i doświadczenia. Ja się obawiam tego, że tych młodych obecnie w kadrze jest już nadmiar. Jest Quioto, Buras, mamy jeszcze paru piłkarzy do środka pola, którzy są właśnie melodią przyszłości.

A ja mam wrażenie, że Sobol nas w przyszłym sezonie niestety nie uratuje. Potrzebny jest ktoś nowy, kto by skutecznie go zastąpił, bo Wilk to przeciętny gracz - może miły, sympatyczny, ale w piłkę nożną jednak się gra, a nie słodko pi...li.

Ja niestety nie mogę ocenić tych transferów na plus. I nie potrafię zrozumieć, dlaczego ta kadra niby jest zamknięta. Najbardziej psioczono w zeszłym roku na drugą linię, która nie potrafiła płynnie przekazywać podań do przodu i zrobić przewagę. To co robimy za Bednarza? Wyrzucamy Nuneza, a w zamian za niego nie ma nikogo, bo Chrapek to jedna wielka niewiadoma. Obawiam się, że skutki tej polityki mogą być opłakane.

Co do transferów przeprowadzanych przez inne kluby - Gdyby Wisła ściągnęła ww. graczy, byłaby zupełnie inna rozmowa. Mielibyśmy w składzie solidnych piłkarzy. Teraz tego doświadczenia jest mało - Sobol to piłkarz, który raczej będzie się szykował na piłkarską emeryturę, a Głowa - kto wie czy nie spędzi więcej czasu w szpitalu na leczenie kontuzji.

I jeszcze jedno - nigdzie nie zaprzeczyłem sobie. Nigdzie nie napisałem, że mają grać sami młodzi piłkarze i nigdzie nie napisałem, że mają grać sami ligowi cwaniacy - owszem powinniśmy stawiać na młodzież, ale z umiarem, a teraz wygląda to tak, że Probierz przez jeden okres przygotowawczy oceni przydatność kilku graczy z Młodej Wisły - w przeciągu dwóch tygodni! To kpina z profesjonalnego podejścia do futbolu. Obawiam się, że dzięki takim metodom nie pojawią nam się młode talenty, tylko jakieś dziwolągi, które prędzej oddamy za czapkę gruszek niż zarobimy grube pieniądze.

Reasumując - młodzi piłkarze, by móc się rozwijać, muszą się od kogoś uczyć. U nas w tej chwili nie ma od kogo. Jest jeden wielki chaos i nie zamierzam tłumaczyć mojej wypowiedzi po kilka razy, bo ten kto przeczytał uważnie, to nie powinien mieć problemów ze zrozumieniem.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
A i zaczeło się jechanie po Wilku , jak strzelał gola Apoelowi to jakos całowalibyście go po rękach ,cały sezon praktycznie sam w środku pola walczył o piłkę mając obok siebie tuzy odbioru Nuneza , Bruda , Gargułę i Jirsaka . Szkoda że dla niektórych wystarczy kilka słabszych spotkań by kogos zacząć równać z ziemią .
Ciężko to jakkolwiek skomentować. Nigdy nie oceniałem piłkarza przez pryzmat jednej bramki, bo ona nic nam nie dała, a po drugie nawet gdyby coś dała, to i tak nie ma się żadnego prawa wypowiadać się o Wilku pozytywnie po tym, co pokazał w zeszłym sezonie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 03.07.2012 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując