Drozd
Cytat:
|
To obcięli nam z racji kryzysu jakieś dotacje na drogi?
|
A sama dotacja to ja droge wybuduje?
Cytat:
|
Więc nie bredź o szalejącym kryzysie
|
O kryzysie (lub niepewnosci ekonomicznej) to bredzi 99,9 % ekonomistow. I to juz od kilku ladnych lat. Ale co tam,
Drozd wie lepiej!
Powiem Ci jeszcze cos w sekrecie; to ze PKB nie byl minusowy to nie znaczy ze kryzys nie dotknal Polski.
Cytat:
|
Nie wiem Bobku czy pojmujesz że jak jest kryzys to wszystko tanieje. Także praca,
|
To znaczy... jak jest kryzys to dobrze czy zle dla gospodarki?
Cytat:
|
dlatego ignorancie nawet niemiecki wariat chcąc wyrwać kraj z kryzysu zapędził bezrobotnych do budowy autobahnu.
|
Ignorancie, podrecznik z gimnazjum to jedyne chyba co przeczytales. Jakbys przeczytal cos wiecej to bys wiedzial ze gdyby nie aneksja Austrii i Czechoslowacji to... kampani wrzesniowej juz by nie bylo. A wiesz dlaczego? Ano dlatego ze przed 1939 to Niemcy bylyby juz bankrutem.
Cytat:
|
chcesz mnie wypominać brak myślenia
|
Jesli ktos na obecny kryzys jedyne co potrafi wymyslec to "fuhrer mode" sprzed 70 lat to znaczy ze z mysleniem u niego nie najlepiej.
Zacznijmy od tego ze obecna rzeczywistosc rozni sie od tej z lat 30. Skonczmy na tym ze ty nie rozumiesz na czym polegal "furher mode" i jakie konsekwencje wynikaly z tej polityki.
----------------------------------------------------------
I nie trudz sie juz, wiecej z toba pisac nie bede. Dyskusje na takim poziomie niewiedzy to ja moglem prowadzic w wieku 14 czy 15 lat. Teraz to dla mnie zwykla strata czasu. Jak przeczytasz cos ponad podrecznik z gimnazjum to daj znac.
Ciau, bez odbioru