Szpen napisał(a):

1.Państwo Polskie wywiązuje się ze zobowiązań. Płaci tyle, ile pracy zostało wykonane.
2.Dobry słownik przydałby sie Tobie (fakt, z rozpędu popełniłem mały błąd - nie 40% ceny, tylko 40% poniżej kosztów rządowych):
{...}Polish builders got in trouble because they competed fiercely for contracts, submitting bids as much as 40 percent below what the government had expected to spend. Rising costs, including a spike in oil prices over the past four years, wiped out their profits and sent them deeply into debt.
3. Niby z jakiej racji? Dopiero od tygodnia czy dwóch jest przepis, że rząd będzie mógł płacić podykonawcom. Kasa dla podywkonawców, która została wydana na dany odcinek jest płatna z dołu, za wykonaną pracę. Skoro generalny jej nie przekazał, niech podwykonawca walczy z nim w sądzie. Zawsze jest jakiś majątek do zlikwidowania i spłacenia wierzytelności.
|
ad1
No i tym sposobem dowiedzieliśmy się że Szpenio jest również specjalistą cywilistą

. Tak sprawnie wyjaśnił nam dlaczego Państwo Polskie powinno placić Covecovi. Zapomniał tylko wyjasnić dlaczego nie jest w stanie zrealizować gwarancji bankowej wystawionej przez Covec. Czyżby Twoi ulubieńcy z PO jak zwykle coś spier...

ad2
W taki razie specjalisto anglisto podkreśl mi w zacytowanym przez Ciebie zdaniu fragment ktory mówi to:
PBG wyłożyło się, bo dawało 40% ceny jaką chciał zapłacić rząd
.
ad3
No własnie: z jakiej racji

Moja prywatna odpowiedź na to pytanie brzmi: bo rządzi nami banda aferałów którzy kasę przewalili już raz a teraz żerując na ludzkim nieszczęściu próbują to zrobić po raz drugi. I masz Boża krówko link to sobie chociaż poczytaj jak Cię Twoi ulubieńcy ładują w ... ciemię:
http://niezalezna.pl/30576-rozpacz-p...la-nielicznych