Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2012, 23:47
Na co komu taki stadion, jeżeli my nie jesteśmy w stanie sprowadzić jednego sensownego zawodnika w przerwie między sezonami. Każdy jest w stanie, Lech - sprowadza Trałkę, Legia - Sulera, Śląsk - Patejuka, a my nie potrafimy się wzmocnić. Sprowadzamy jakieś melodie przyszłości, co nie da nam efektu MP w przyszłym sezonie. My myślimy, że staniemy się nową Borussią? To są kpiny, bo niestety taka liga nie pozwala na rozwinięcie się młodych talentów. Obecnie w kadrze potrzebni są ligowi cwaniacy, którzy będą potrafili poszanować piłkę, swoją siłą przejąć inicjatywę w prowadzeniu gry. Nasza liga jest siłowa, jak dla mnie piłkarze pokroju Sobola i Wilka w tym sezonie z ligową szarzyzną już sobie nie poradzą. Z całym szacunkiem, Radek jest coraz starszy, a Wilk nie jest wcale taki dobry, jak go malują.

Kogoś do środka pola nam brakuje. Nie możemy opierać się na piłkarzach z zeszłego sezonu, chyba że myślimy grać z kontry, co byłoby ujmą dla nas - kibiców i dla takiego pięknego stadionu. Środek pola to newralgiczne miejsce w naszym zespole. Ten, kto będzie potrafił rozdzielać piłki w środku, ten zdominuje przyszły sezon.

Poza tym sprowadzenie na lewą obronę Dudu będzie jedynie półśrodkiem. Jak dla mnie Magiera, o którym mówiło się w spekulacjach byłby bardzo solidny i to na niego liczyłem i nadal mimo słów "Łysego" liczę. Bo na Dudu się przejadą, o ile w ogóle ten się w składzie pojawi.

No i najważniejsze - ktoś za Małeckiego, a gdy Kirm odejdzie to już koniecznie - Jankowski, Kupisz? Niech się pojawiają, ale ktoś jako skrzydłowy, pomimo zmiany stylu gry Wisły, jest potrzebny. Te trzy transfery na chwilę obecną są konieczne. A jeżeli Bednarz z Probierzem myślą o MP, to muszą wciągać jakiś trefny towar, bo ich obecni piłkarze gwarantują pierwsze miejsce, ale w pierwszej lidze, a nie w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 02.07.2012 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując