|
Niestety, to są różowe okulary. Samo rzucenie sprzed dwóch lat składem jest bezsensu. Trzeba powiedzieć, że każdy z tych piłkarzy ma +dwa lata, przyczym to nie sa zawodnicy młodzi gdzie te dwa lata byłyby czymś pozytywnym. Te dwa lata na karku to dla sporej grupy poważny bagaż albo kondycyjny Sobol, albo bagaż związany z obniżką formy (cała reszta). Nikt z tego składu mistrzoskiego nie zrobił kroku w przód tylko krok w tył i już wielu piłkarzy jest pod kreską z tendencją opadającą, a nie wzrostową (chodzo mi o formę).
W zeszłym sezonie było mnóstwo meczy w lidze gdzie nie potrafiliśmy tworzyć sytuacji podbramkowych. W całym meczu potrafiliśmy oddawać ze dwa groźne strzały. I teraz niech mi ktoś powie co zmieniło sie w składzie by twierdzić, że teraz będzie lepiej. Bo ja twierdze że pod względem ofensywnym jest gorzej niż było. Odszedł Biton, Jirsak, Nunez, Małecki. Kto pszyszedł by realnie wzmocnić nasz skład w ofensywie? Bo chyba nie napastnik który przez sezon nie strzelił gola. Do pomocy nie przyszedł właściwie nikt.
Na chwile obecną skład zapowiada się taki:
Pareiko
Jovanovic-Głowa-Chavez-Burliga
Melikson-Sobol-Wilk-Kirm
Sikorski-Genkov
Jedyny który potrafi grać kombinacyjnie to Melikson, ale kto z tego składu ma z nim grać? Sobol, Wilk to typowe walczaki nic więcej, Kirm to co jedynie może sie wgłowe kopnąć, Sikorski jedyne czym sie wyróżniał to walką i Genkov który potrzebuje podania prosto na głowę. Jak my z takim składem mamy jakiekolwiek sytuacje tworzyć?
Ok można jeszcze Ilieva dać, ale gość w zeszłym sezonie był na góra 60 minut i to naciągane według mnie. Mogę się założyć że w tym sezonie będzie do gry się nadawał na 45minut do gry. No i jest jeszcze Garguła najbardziej przereklamowany piłkarz w Ekstraklasie odkąd śledze te rozgrywki. Najmniej waleczny pomocnik w dziejach Ekstraklasy. Pączek w ŁKS-ie pod koniec rundy grał lepiej od niego. Plus młode anonimy co 1 minuty w Ekstraklasie nawet nie zagrały, a mają zbawiać klub.
Miejsce w pierwszej 8 będzie sukcesem.
Ostatnio edytowane przez Baala : 02.07.2012 o godz. 18:27.
|