Szpen napisał(a):

1. a no to, że COVEC spłacił już większość swoich zobowiązań wobec podwykonawców z którymi współpracować.Nie będę odrabiał za Ciebie lekcji, sam znajdź informacje.
2.ciekawe, że nie zaznaczyłeś zdania, że PBG wyłożyło się, bo dawało 40% ceny jaką chciał zapłacić rząd? Zapomniałeś, czy wolałeś pominąć? Reszta tekstu wiadome o czym jest. A zdanie/przypisaek o planie Marshala był w kontekście zdania na końcu tekstu, który ja wyboldowałem. Kolejny raz do meritum Wislaku się odwołaj, nie do pierdułek.
3. konkrety. Masz dowód? Wiem, ale nie powiem jest w stylu wiemy kogo ...
|
ad1
No i nie mogłeś tak napisać od razu

Przynajmniej wiadomo o co chodzi. Jeśli jak twierdzi Bronex Covec dostaje cały czas pieniądze z budżetu (a gwarancja nie jest realizowana) to dziwiłbym się gdyby nie spłacał wierzycieli.
ad2
Szpenio: nic nie zapomniałem ani nie pominąłem. Takiego zdania:
PBG wyłożyło się, bo dawało 40% ceny jaką chciał zapłacić rząd? w przytoczonym przez Ciebie tekście nie ma. Radzę sięgnąć po słownik.
A meritum drogi Szpeniu jest takie że jest generalny konsensus na temat tego że to co miało być kołem zamachowym gospodarki (inwestycje infrastrukturalne) po rządami Twoich wybrańców okazało się być kamieniem młyńskim wiszącym u jej szyi.
ad3
Widzę że nasz ekspert od dróg nie jest świadom działań legislacyjnych podjętych w celu spłacenia (ponownego, bo generalni wykonawcy już raz kasę dostali) podwykonawców pracujących na autostradach. Polecam przeanalizować linki zamieszczane przeze mnie pilnie w tym temacie.