|
Witam, mam pytanie... a raczej trzy, ale po kolei:
Mianowicie szukam tytułów dwóch filmów i ni chuchu nie mogę znaleźć.
Pierwszy, to film z Keanu Reevsem, na pewno jeden z jego pierwszych. Niewiele pamiętam, poza tym, że grał tam raczej epizodyczną rolę i był chłopakiem/narzeczonym córki głównych aktorów. To był jakiś film obyczajowy. Jeszcze jedna rzecz, to scena, ale(!!!) nie daję głowy, że z tego filmu. Ci rodzice poszli do Idź Na Całość i kobitka została wybrana do gry i coś tam wygrała, bo posłuchała przy wyborze bramki podpowiedzi jakiegoś indiańca, a nie męża.
Drugi, to chyba film z Olafem Lubaszenko, albo z Markiem Kondratem... nie pamiętam. Tu też aktor jest dość młody i pracuje dorywczo jako kelner w jakiejś restauracji. Mieszka w obcym dla siebie mieście i z trudem znajduje czas na to, żeby na siebie zarobić. To też był raczej film obyczajowy.
I rzecz ostatnia, czy ktoś może wie, gdzie uda mi się dostać Szwejka którego grał Jurek Stuhr? Kiedyś Teatr Telewizji coś takiego myknął i nigdzie nie mogę tego znaleźć, a pamiętam, że lałem ze śmiechu. Chyba dwie części były.
Dziękuję za pomoc!
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|