Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2012, 13:39
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam że wyręczam kolegę Pablo ale taka demagogia aż woła o napiętnowanie:
Pablo84 pyta:
"Szpenio powiedz napisz mi bo autentycznie nie wiem.Ile % wybudowano autostrad do zakłądanego planu? (do daty meczu PL-Gre)"
Szpenio odpowiada:
"od 2007 roku, gdzie mieliśmy około 1000 km gotowych dróg A i S plus 300-400 km w budowie, dziś mamy łącznie z wybudowanymi i w trakcie, 3200 km tras klasy S i A"
Dla tych którzy nie widzą różnicy:
1. kolega Pablo pyta o autostrady, Szpenio pisze o autostradach i drogach szybkiego ruchu.
2. Kolega Pablo pyta o porównanie do planów (zakładam że chodzi o plany ogłoszone przez PO po objęciu władzy), Szpenio porównuje do liczby kilometrów autostrad i S-ek istniejących w 2007
3. Kolega Pablo pyta o drogi wybudowane, Szpenio pisze o wybudowanych i w trakcie.
i po co na siłę robisz z siebie mądrzejszego niż jesteś?
Złe podałem?
Masz wszystko jak na tacy. Skoro w 2007 roku było w eksploatacji i budowie 1400 km, a teraz mamy 3200 km z czego ponad 2000 km wybudowane i reszta w budowie to znaczy, że od planów z 2007 roku mamy przeszło 2000 km juz oddanych i w trakcie budowy. Plany były 4k, pózniej 3k. Nie zrealizowano planu, ale dramatu jak to wieszczą nie ma. Rzecz można to i tak sukces, bo przez poprzednie 20 lat wybudowaliśmy połowę mniej.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co Ci się w tej wypowiedzi nie podoba, tylko konkretnie.
nie trzeba było wypowiadać zdania "Euro to klęska" bo tylko to się przebije z ust Kaczyńskiego. Widać na ulicach, w prasie, w rozmowach między ludźmi, że Euro w Polsce odniosło wielki sukces. NIe było wtop, nie było sie czego wstydzić, Polacy dali z siebie wszystko i wyszło super.

Stwierdzenie "Euro to klęska" cementuje radykalnych prawicowców, odpycha niezdecydowanych i popierających inne partie. Rozumiesz?

uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
http://wpolityce.pl/artykuly/31453-p...r-wraca-do-gry
Donald Tusk mówi, że impreza świetnie się udała, że kibicie z innych krajów byli pozytywnie zaskoczeni Polską. Premier będzie mówił prawdę.
tak się uprawia politykę Drozd. Nie rozumiesz i kisisz się w 26% bez żadnych szans na rządzenie.