Cytat:
|
Kaczyński: Dobrze, że Euro było, ale skończyło się kompletną klęską
|
Takie stawianie sprawy to zwykla demagogia i populizm. Nie interesuje mnie co kto sobie zakladal w 2007 roku. Rok 2008, rok 2009, rok 2010, rok 2011, i rok 2012 to lata ekonomicznej niepewnosci na swiecie, kryzysu... rosnacego problemu dlugu (w tym w Polsce). No ludzie, nie mozna oceniac Euro
na podstawie planow z 2007 roku. Nie mozna.
Cytat:
|
10 kraj od końca na świecie jeśli chodzi o dzietność
|
I to jest prawdziwy problem.... Z tym ze nawet japonczycy nie moga sobie z nim poradzic. Japonia, trzecia potega ekonomiczna swiata! Trudno wiec oczekiwac od Tuska czy Kaczynskiego by wiedzieli co z tym fantem zrobic.
To jest wogole problem calej europy... Co gorsza Europa (UE) obrala bardzo krotkowzroczna polityke. Przyjmuje mase obcokrajowcow z zewnatrz UE, i... tyle. A to nic nie rozwiazuje! Dzietnosc jak byla za niska, tak jest nadal. A wiecznie tej dzietnosci nie mozna uzupelniac imigracja, bo przyjdzie dzien w ktorym Europa... poprostu siebie zatraci, przestanie byc ta "Europa".
P.S
Nie jestem przeciw imigracji, jestem przeciw postrzeganiu imigracji jako leku na niska dzietnosc.
------------------------------------------------
Tu sie powinno usiasc do stolu, zaprosic Japonie oraz inne kraje z takim problemami, i... probowac znalesc odpowiedz/i.