Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2012, 09:17
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Serio nie widzisz różnicy między ośmioma MP a zeroma!?
Różnica jest też taka że BC to jedna z najbardziej znaczących osób w historii klubu a za sto lat gdzieś w pobliżu stadionu będzie stał jego pomnik.

Irytuje mnie kiedy się tego nie docenia. Po raz pierwszy tak naprawdę zaciskamy pasa i wielkie lamenty i płacze rozpieszczonych kibiców "bo tu powinna być LM i ch.j!".
Wojciechowski katapultowany do leja po bombie, jakim była polska piłka w 1997 czy 1998 (tak tak, Legia i Widzew w LM - perełki w gównie) z kapitałem Cupiała lub swoim obecnym też byłby dominatorem przez jakiś czas. Dzisiaj mamy kompletnie inne czasy i tacy Wojciechowscy toną. Cupiał ma przynajmniej fasadę, ale i tak coraz więcej burdelu wychodzi na światło dzienne. Podobnie, jak jego metody zarządzania klubem z ambicjami środkowoeuropejskiego potentata równie subtelne, jak rozwalanie kogoś w biały dzień w stylu Godfathera.

Doceniam Cupiała za całokształt, ale będę krytykował jego działania. Finansowo stać by nas było na tę cholerną LM, ale Cupiała mentalnie nie stać na jakąkolwiek stabilność w polityce klubu. Sam przyznasz, że pomniki często stawia się kryształowym ludziom, ale czasem służą tylko mydleniu oczu i ubarwianiu postaci które na to w pełni nie zasługują. Cupiał zrobił bardzo, bardzo wiele, ale to nie daje mu abonamentu na cykliczne rozpierdalanie klubu co 2 lata, jak coś pójdzie nie tak. W sumie daje. Ale ja jako kibic jestem przeciw.

Cytat:
czy wypożyczanie Małeckiego traktujecie jako kolejne rozwalanie zespołu? To samo z rezygnacją z Lameya, Diaza czy Nuneza?
Dyskusja wkrada się w temat o polityce transferowej, jednak mi chodzi bardziej o cały repertuar Bossa, nie tylko przeładunek kontenerów z kopaczami.
Ostatnio edytowane przez Watts : 29.06.2012 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując