najm napisał(a):

|
Probierz jest typem Fornalika, on nie lubi gwiazd w zespole, on stawia na kolektyw. Woli rzemieslnikow, ktorzy beda wykonywac jego polecenia i zespol bedzie chodzil jak w zegarku, a nie chce by o grze druzyny decydowal pojedynczy gracz.
|
Zobaczymy, co Probierz z tym zespołem wymyśli. Nie wiem, czy konieczne jest sprowadzenie kogoś za Małeckiego - myślę, że tak, ale priorytetem powinno być sprowadzenie lewego obrońcy, ale takiego by wreszcie ten problem był załatwiony na kilka najbliższych lat.
nesta napisał(a):

|
Zaczyna byc straszno.. Jedyny pilkarz (grajacy, Sobola nie licze), ktoremu w jakikolwiek sposob zalezalo na wynikach, na Wisle, calym klubie - odchodzi.
|
Przykre to jest, co piszesz, bo uważam że Małecki swoim postępowaniem właśnie przyczynił się do słabszej gry Wisły na wiosnę. Nie okazał szacunku do drużyny, nie chciał być z nią, kiedy jej nie szło, nie potrafił zrozumieć, że to nie tylko on odpowiada za wyniki zespołu, ale cała jedenastka i powinien się podporządkować dobru drużyny. Nie może być tak, że zawodnik nagle wyskakuje z tekstem: "proszę o nie uwzględnianie mnie w kadrze na mecz z Zagłębiem" - to jest właśnie kpina z nas kibiców, z jego pracodawcy i z zespołu. To też podważanie autorytetu trenera. Także nie można mówić, że zależało mu na wynikach, na Wiśle, całym klubie etc.