|
Chciałbym żebyśmy mieli jasność: nie chodzi mi o "dawanie szans młodym", po prostu - jeżeli mamy tracić pieniądze na miernoty piłkarskie, to lepiej już dać na ławkę kogoś z ME. Pisałem, że lepiej zamiast jakiegoś Branco było zostawić Burligę. Obaj sportowo nie wnieśli nic, ale Łukasz jest po prostu tańszy i można by nawet na nim zarobić - przy odrobinie szczęścia.
Ewidentnie nie budujemy drużyny na walkę o puchary a co najwyżej - środek tabeli, więc po kiego ... ściągać takie ofiary? Lepiej mieć jednego zawodnika robiącego różnicę i kilku młodych niż zgraję miernot, co zresztą sami przerabialiśmy.
"Może Sikorski się odbuduje"? Po pierwsze - on nie ma z czego się odbudowywać, bo nigdy nie miał jakiejś wysokiej formy ani niczym nie imponował. Może zacznie grać przyzwoicie, nie takie cuda się zdarzały, ale takie cudowne skoki formy się są częste.
Ma być rezerwowym? Wybaczcie, zapomniałem, że przecież mamy niezawodnych Ilieva i Kirma (bo Małeckiego już de facto nie mamy). Pomijając kontuzje oraz wydolność Ilieva - mieliśmy słabą kadrę, teraz jest żałosna. Jedyna nasza szansa w słabości rywali, a i to przy założeniu, że sami zagramy lepiej niż w poprzednim sezonie. Lepiej - z o wiele słabszą kadrą i (prywatna opinia) marnym trenerem.
Ja tu widzę problem...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.06.2012 o godz. 14:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
|