westersyl napisał(a):

Równie mogę stworzyć teorie że Legia to drużyna na spadek bo przegrała z Lechią, a Saganowski na Łazienkowskiej trafił w poprzeczkę i ŁKS był mometamii dużo lepszy.
Mogę również stworzyć teorie, że będziemy mistrzem bo zmiażdżyliśmy Sląska we Wrocławiu, a w Krakowie nie chcieliśmy im strzelić gola.
Podziwiam ludzi jak techris, którzy są zarejestrowani tylko po to aby rzucać prowokacyjne hasła i krytykować wszystko co pozytywne, trzeba być naprawdę zakompleksionym człowiekiem aby takie coś robić.
|
Dlatego w mojej wypowiedzi chodziło bardziej o to, że tym składem będziemy musieli bardzo mocno pracować, by osiągnąć górną połowę tabeli. Wcale nie jest powiedziane, że będziemy grali o spadek i w strefie spadkowej się znajdziemy. Chodzi raczej o odczucie, bo w pełni zgadzam się, że możemy tym składem powalczyć o pierwszą trójkę, ale będzie to zadanie bardzo trudne do wykonania, zważywszy na to, że minimum kilka zmian w pierwszym składzie się szykuje, a przygotowywany na pierwszy skład Sobolewski to nie młodzieniaszek i coraz więcej powstaje wątpliwości, czy w wydatny sposób pomoże drużynie - chodzi mi o aspekt sportowy, bo w pozasportowym to do Radka nie mam nic do zarzucenia.
Cóż - pozostaje mieć nadzieję, że Wisła w przyszłym sezonie otworzy "bramy" do rozwoju młodym zawodnikom, że Chrapek, Lucas Guedes, czy wspomniany Stolarski okażą się zbawieniem dla naszego klubu. Po pierwsze, pozwolą na obniżenie kosztów utrzymania zespołu, co zwiększy pole manewru w budżecie transferowym. Co do takich działań jestem na tak.