przemek1902 napisał(a):

Włochów w to nie mieszaj. Tam panuje inna kultura. W potrzebie antagonistyczne kluby pomagają wręcz sobie. Przywołam tutaj Christiana Abbiattiego z Milanu, który został wypożyczony do Juventusu, gdy w nim kontuzję doznali Buffon i jego zmiennik. Poza tym podzielam twoje zdanie. Polska mentalność niestety jest niezmienialna. Przywołane przykłady Żewłakowa, Żurawskiego, Głowackiego i jeszcze jak do tego dodamy W.Kaczmarka (Śląsk -> Cracovia), M.Kaczmarka (ŁKS -> Widzew), B.Grzelaka czy też J.Wawrzyniaka dobitnie świadczą, iż czasami trzeba przełamać wrodzoną niechęć do pochodzenia zawodnika.
Jeśli ktoś z Cracovii miałby wnieść do nas wartość dodaną to byłbym za takim transferem. Oczywiście, jesli dany osobnik nie afiszował sie zbytnio z calowaniem herbu, wychwalaniem Cracovii jako wymarzonego klubu. Bo tacy panowie są dla mnie pajacami, których z Białą Gwiazdą na piersi widzieć bym nie chciał.
|
I o to chodzi! Merytorycznie wyłożyć jak to jest bo już myślałem, że typowy argument na tym forum to nie, koniec i kropka.