Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2012, 14:59
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy s1mone oglądał konferencję prasową, ale z niej ewidentnie wynika, że w przyszłym sezonie nie będziemy grali systemem 4-5-1, tylko prędzej 4-4-2 bądź 4-3-3. I Sikorski często będzie miał okazję się "wykazać". Także to piłkarz, który może być szykowany na pierwszy skład...
Oglądnąłem po napisaniu posta.

Jeśli będzie grał dobrze i fajnie się prezentował w okresie przygotowawczym to pewnie będzie grał w pierwszym składzie, jak nie to szybko wyląduje na ławie. Sam fakt podpisania jedynie rocznego kontraktu jest dla mnie znamienny.

Jeśli zaś idzie o samą konferencję i prezentację zawodnika, to co, mieli przy Sikorskim powiedzieć, że jest szykowany jako zmiennik? Takich rzeczy się nie mówi, niech Daniel powalczy o plac, przyszedł do nas za darmo, znając Bednarza pieniądze ma do podniesienia z murawy. Jeśli się nie sprawdzi po sezonie odejdzie. Ryzyko praktycznie żadne. Z nominalnych napastników mamy Genkowa i Qioto, do tego są ofensywnie usposobieni Iliev, Małecki i Melikson, którzy mogą grać bocznego napastnika w systemie 4-3-3. Jeśli Sikorski nie będzie w formie to raczej grał nie będzie. Tylko tyle i aż tyle, wszystko zależy od niego - i to było główne lekko zakamuflowane przesłanie tej konferencji.

Z resztą Probierz powiedział, że będzie chciał grać 2 lub 3 napastnikami lub 1, w zależności od meczu, przeciwnika i stawki. Mi się takie stawianie sprawy podoba, bo granie 1 napastnikiem cały sezon w lidze nie jest wg mnie najlepszym pomysłem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.06.2012 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując