Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2012, 15:16
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale o czym ty gadasz? Mieli zakaz kupna biletów? Nie, mogli je kupić tak jak każdy inny obywatel. Nie skorzystali? To ich problem.
Tak, tylko wcześniej trzeba wylosować ten bilet. Sądzę, że to, a nie pieniądze jest tym tajemniczym problemem.

Później PZPN wyszedł z inicjatywą i przekazał każdemu piłkarzowi po 8 biletów, a im jeszcze było mało. Łapiesz to? Nie rób z nich ofiar, a z PZPN katów, którzy swoimi czynami nie pozwolili "bliskim piłkarzy" na oglądnięcie ich na żywo. 8 biletów to lekko licząc: mama, tata, żona, dwójka dzieci (nie wiem czy któryś piłkarz nawet tyle ma), i jeszcze pozostają 3 bilety dla osób "specjalnych". Kogo ty masz jeszcze w bliskiej rodzinie? Ty siebie czytasz? Stadiony nie są z gumy, żeby dawać wszystkim kto tego chce.

Wracając jeszcze do twojego zarzutu, że sponsorzy dostają to piłkarze też powinni odpowiem, że akurat sponsorzy to za bilet zapłacili najwięcej z wszystkich osób, które były na tych meczach.
Oj jaki biedny ten PZPN! Ja jestem zdania, że reprezentowanie kraju powinno być jedynie za pokrycie kosztów zakwaterowania, biletów lotniczych i ew. takie gratisy jak właśnie możliwość podarowania bliskim biletów na mecz. To ma być zaszczyt, a nie dobrze płatna praca.

Jednocześnie jako kapitan powienien powiedzieć w szatni, że chyba niektórym się w głowie popier***, że w takim momencie myśli o biletach, a nie o meczu.
Może i powinien. Ma jednak w pełni rację, że wszystkie szczegóły powinny być dograne przed turniejem - a to był temat przy okazji, którego pojawiły się słynne bilety. Szczęsny zresztą wypowiedział się na temat jego słów.

PS. Powiedz mi jeszcze jak miałaby wyglądać ta możlwość zakupu biletów. Ile ich mogliby kupić? 100? A jakby któryś powiedział, że mało to co? 200?
Góra 20 biletów, nie wierzę, że któryś by więcej potrzebował. 8 z kolei łatwo można przekroczyć. To daje na reprezentacje 460 biletów. Znacznie więcej? Pomyślmy dla kogo mogą chcieć bilety... Partnerka, rodzice, rodzeństwo, teściowie, żyjący dziadkowie, wujkowie z ciociami, "dzieci" w rodzinie. Przy większej rodzinie może wyjść 15-20 biletów. Niech kupią po prostu im, ale bez tego całego losowania.

Nie widzisz większych problemów polskiej piłki? Mamy inne zdanie na temat występu Kuby, ale czy jest sens dalej to ciągnąć? Odciąga to uwagę od poważniejszych problemów. Co według Ciebie powinien teraz przyszły trener zrobić z Kubą, albo sam Kuba w kontekście gry w reprezentacji?
Odpowiedz cytując