Jova napisał(a):
|
Wyraźnie podkreśliłem, że choć informacje prasowe są często nieprecyzyjne i nie w pełni wiarygodne, to są lepszym źródłem informacji niż Twoje zmyślone cytaty. Za plotki prasowe ktoś odpowiada nazwiskiem. Nawet w Twoich przykładach rzekomych prasowych kłamstw jest więcej prawdy niż w Twoich cytatach.
|
Wykaż więc ile prawdy było w newsie o zainteresowaniu Wisły Sulerem? Ile w newsach typu: „Milinković zostanie piłkarzem Wisły” (a propo – chcesz linka? Czy jak zawsze będziesz udawał, że to moje kłamstwo, że taki tekst i wypowiedź istniał)? Ile prawdy jest np.: w regularnie produkowanych i często „podpisywanych nazwiskiem” plotkach prasowych np.: o zainteresowaniu Wisły jakimś graczem „X „lub „Y”? Mam po kolei powklejać Ci linki do zmyślonych historii podpisywanych nazwiskiem na które się powołujesz bezczelnie mówiąc, że zawierają w sobie więcej prawdy niż moje słowa? Gdzie jest ta prawda?
Żyjesz w świecie absurdu. I tym absurdem karmisz siebie i innych.
Jova napisał(a):
|
Ile razy już podlinkowałem oficjalną, wiarygodną informację, która udowadnia, że się mylisz? Nie chciałbyś choć raz odpowiedzieć mi tym samym?
|
Ani razu.
Jova napisał(a):
|
Stan finansów, to nie jest tylko kwestia przychodów, ale też wydatków. Oczywiście zapomniałeś o nich wspomnieć.
|
Nie zapomniałem. Proszę o wykazanie, że wydatki na zawodników sprowadzonych przez Valckxa były większe niż przychody pozyskane z tytułu ich gry i wyników zespołu. Nie w oparciu o równie bezwartościowe jak twoje słowa plotki prasowe.
Jova napisał(a):
|
Basałaj, w ciągu tych kilku miesięcy przed przyjściem Valckxa. To było jakieś 6 mln euro, prawda? Stosunek przychodu do czasu naprawdę rekordowy. Tyle przychodów, ale jakim kosztem osiągniętych? O tych kosztach, w tym wypadku sportowych, nie wolno zapominać.
|
To Basłaj był dyrektorem sportowym? Kłamiesz. Inny wymiar miały pieniądze pozyskane z wyprzedaży zawodników, a jeszcze inny pieniądze pozyskane za sprawą ich gry.
Jova napisał(a):
|
Który dyrektor sportowy w Polsce w półtora roku szefowania pionem sportowym wydał więcej pieniędzy niż Valckx na transfery i kontrakty? Beret. Ktoś jeszcze by się znalazł?
|
Być może, choć proszę o dowód, że łącznie Valckx wydał ich więcej niż np.: Bednarz przed laty. A nawet jeśli to prawda, te pieniądze dały efekt: który dyrektor sportowy w półtora roku zdobył MP i awans z fazy grupowej LE, startując z poziomu z którego startował Valckx?
A w ogóle,
obwinianie Valckxa o rzekome problemy finansowe jest skrajnie chore, bo nie jego rolą, ani nie jego odpowiedzialnością było pilnowanie budżetu klubu oraz wyrokowanie, na kogo Wisłę stać, a na kogo nie.