Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2012, 08:43
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
....Ja chce w tej UE zostac i w miare mozliwosci reformowac ja tak by integracja byla coraz wieksza a sama UE coraz... skuteczniejsza, ze tak to ujme.. Az pewnego pieknego dnia bedzie mozna powiedziec... tak, to Stany Zjednoczne Europy.
I tyle. Nie wiem po co ty zawsze tak tymi gierkami slownymi utrudniasz sobie zycie. On chce wyjsc, ja chce zostac. Do you see the difference?

Przykro mi ze tak nerwowo, ale z toba juz nie moge. Zawsze te uciazliwe doczepianie sie do slowek i malo znaczacych dupereli, i zawsze te uciazliwe mowy trawy. To nie bawi, naprawde. To meczy i nudzi.
Pięknego dnia? Twierdzisz że pewnego "pięknego" dnia powstanie twór dzięki któremu nie będziesz już Polakiem natomiast staniesz się osobą z bliżej nieokreśloną narodowością. Wyrzekniesz się tradycji ponad 1000 letniej historii swojego - obecnego- kraju aby wtopić się w masę ludzi tworzących istną Wieże Babel , zarządzanego z Brukseli konglomeratu biurokratów .W imię czego ? Żeby zostac Europejczykiem? Przecież europejczykami jesteśmy wszyscy od wieków- tylko najbardziej zakompleksieni Polacy tego nie widzą . Może żeby zostać określonym mianem "postepowego" i jasnie oświeconego ? Chyba tak- tylko co dalej. Już przecież nie tak dawno były takie Stany Zjednoczone Europy tyle że Wschodniej i były zarządzane z Moskwy. Czyżby tak krótka pamięć? Oczywiście w Brukseli wyciągneli wnioski i juz nie ma przyslowiowej wywózki na Sybir dla niepokornych .Teraz dla ludzi spoza systemu jest ostracyzm, odstawienie na boczny tor , wyszydzenie w mediach , niszczenie psychiczne, utrudnienia w pracy czy w działalności firm etc.
Głupców nie sieją oni rodzą sią sami - powstanie przysłowiowych tzw.Stanów Zjednoczonych Europy jest w interesie tylko i wyłącznie potęg gospodarczych które nic nie stracą na takim dealu a zyskają tanią siłę roboczą likwidując jednocześnie możliwość powstania konkurecji który fakt będa mogli kontrolować nie obawając się że któryś naród mógłby wybić się i zagrozić ich interesom.
Nie trzeba być też prorokiem że możni Europy z lękiem patrzą na Polske i możliwość odrodzenia jej w federacji z obecna Bialorusią i Ukrainą (a przynajmniej jej cześcią) i zrobią wszystko żeby do tego nie dopuścić. Co prawda w białych rękawiczkach ale robią to od dawna- poprzez kokietowanie i przekupywanie wpływowych polskich polityków a także poprzez wpychanie Mińska i Kijowa w ręce Moskwy - są to fakty bezsprzeczne i można podac wiele przykładów .Zbliżenie krajów tworzących kiedyś I Rzezczpospolitą to powstanie kraju większego i zasobniejszego niż jakikolwiek inny w Europie Zachdoniej- z surowcami mineralnymi , ludnością ponad 100mln, stosunkową tanią ale dobrze wykwalifikowaną siłą robocza - dostępem do morza na północy i południu. Do tego powinnismy dażyc a nie do idiotycznych pomysłów bycia wchłonietym przez niemiecko-francuski konglomerat (pewnie bez Londynu bo oni się szanują) z którego (jeśłiby jakiś głupiec do tego doprowadził) nie da się wycofać bez rozlewu krwi i użycia siły .
Na koniec apel.Ludzie myślcie bo propagowanie takich chorych idei jak S.Z.E. może doprowadzić do tragedii o nieobliczlanych skutkach
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 22.06.2012 o godz. 08:45.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej