Po prostu Wiślak napisał(a):

|
Z dupy wyjęte są najczęściej właśnie rzekome przecieki do prasy. Wedle nich niegdyś negocjowaliśmy nawet ze Stoiczkovem, do Wisły miał przejść Tristan (i to nie ten od Izoldy), bliski tego był Kluivert, a Jirsak był na celowniku APOELU. A teraz interesowaliśmy się Sulerem… Ot, „nieprecyzyjne przecieki”. Dobrze pokazałeś, w co wierzysz i na czym opierasz swoje przekonania.
|
Wyraźnie podkreśliłem, że choć informacje prasowe są często nieprecyzyjne i nie w pełni wiarygodne, to są lepszym źródłem informacji niż Twoje zmyślone cytaty. Za plotki prasowe ktoś odpowiada nazwiskiem.
Tristan nie był plotką.
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...-Tristana.html
Nawet w Twoich przykładach rzekomych prasowych kłamstw jest więcej prawdy niż w Twoich cytatach. Ile razy już podlinkowałem oficjalną, wiarygodną informację, która udowadnia, że się mylisz? Nie chciałbyś choć raz odpowiedzieć mi tym samym?

|
Z Kosowskim faktycznie się pomyliłem. Ale reszta się zgadza: w tamtej rundzie drużyna również zbierała rzęsistą krytykę za jakość, styl gry i niektóre wyniki. Najlepszym przykładem mecze z Polonią Bytom (1-1), Bełchatowem (0-0), czy Piastem Gliwice (1-1). A niektóre zwycięstwa, np.: 1-0 z Arką były po przeraźliwie słabych meczach i przy dużym udziale szczęścia.
|
I więcej kłamstw. W poprzednim poście pomyliłeś sezon 08/09 z 07/08, więc nie, reszta się nie zgadza. Runda wiosenna 08/09 to była ostatnia dobra runda Wisły. Ta "krytyka", która wtedy spadała na zespół była konsekwencją ciągłych porównań z jesienią 07. Na tej samej zasadzie nasza ostatnia przygoda pucharowa wypadała słabo w porównaniu z sezonem 02/03.

|
Więc stan finansów będący konsekwencją jego pracy i spraw za które odpowiadał, to bodajże ponad 10 mln zł od C+ za wygranie ligi (tej sumy dokładnie nie jestem pewien) oraz ok. 4 mln euro z Europejskich pucharów. Ponad 2 mln Euro za sprzedaż Brożków do Turcji. Pozyskanie zawodników, za których możemy zyskać kolejne miliony Euro (Melikson, Genkow, Jovanović, Chavez też może odejść za konkretne pieniądze), oraz innych piłkarzy włącznie z kosztem utrzymania za sumy znacznie mniejsze niż te powyżej.
|
Te, czysto hipotetyczne, kolejne miliony to możemy zyskać nawet na Brudzie, problem w tym, że podobnie jak w przypadku wymienionych przez Ciebie zawodników, chętnych kupców na dzień dzisiejszy brak.
Stan finansów, to nie jest tylko kwestia przychodów, ale też wydatków. Oczywiście zapomniałeś o nich wspomnieć.

|
Który dyrektor sportowy w Polsce w półtora roku szefowania pionem sportowym pozyskał dla klubu więcej pieniędzy?
|
Basałaj, w ciągu tych kilku miesięcy przed przyjściem Valckxa. To było jakieś 6 mln euro, prawda? Stosunek przychodu do czasu naprawdę rekordowy. Tyle przychodów, ale jakim kosztem osiągniętych? O tych kosztach, w tym wypadku sportowych, nie wolno zapominać.
Który dyrektor sportowy w Polsce w półtora roku szefowania pionem sportowym wydał więcej pieniędzy niż Valckx na transfery i kontrakty? Beret. Ktoś jeszcze by się znalazł?