Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2012, 00:13
felipe napisał(a):Wyświetl post
Mam prawo mieć o Kubie takie a nie inne zdanie. I nie mam go od wczoraj, nie podłączam się pod medialne szczucie, uwierz.
Wiem, że wygodnie i łatwo oskarżyć kogoś (to uwaga nie tylko do ciebie personalnie), kto ma podobne do części mediów zdanie o "zmanipulowanie", "brak samodzielnego myślenia", ale jest to duże uproszczenie. Moje zdanie pokrywa się w tym przypadku ze zdaniem "mediów" - ok, ale to przypadek A to, że różni się od zdania, jakie na tym forum mieć wypada - trudno, odbiegam w tej kwestii od tutejszego "wzorca" Nie szukam poklasku na forum, nie mam absolutnie takiej potrzeby. Kubę oceniam obiektywnie jako piłkarza - do tego kapitana kadry. I uważam, że nie ma podstaw, by ciągle przymykać oczy na jego kolejne numery. Honor, klasa - ja tam cenię takie wartości u ludzi...

Z mojej strony koniec wątku Błaszczykowskiego. Pozdrawiam.
Masz prawo do własnego zdania, ale rozmijanie się z rzeczywistością to już lekka przesada. Jego jedyne "numery" to głupie wypowiedzi dla mediów.

Jeżeli chodzi o aspekty piłkarskie, to nie wiem o co chodzi. Błaszczykowski był naszym najlepszym piłkarzem na turnieju i to jest niestety fakt, rzeczywistość obiektywna. Dlaczego "niestety"? Ponieważ miał siły na jakieś 50 minut meczu, zaliczył bramkę (piękną), asystę i... to w zupełności wystarczyło żeby na tle reszty (za wyjątkiem może Lewandowskiego) wyglądać jak piłkarz z innej bajki. Brał w końcu udział we wszystkich akcjach bramkowych - obu...

Co do reszty - wypowiedzi żenujące, ale brutalna prawda jest taka, że on nie urwał się z choinki, on po prostu powiedział głośno to co reszta reprezentantów myślała. Czyli zachował się jak kapitan, a fakt że mamy kopaczy o takiej a nie innej mentalności... Przepraszam, ale czy nie na tym polegała "selekcja" Smudy? Na pozbyciu się wszystkich piłkarzy z charakterem, myślących o czymś więcej niż pieniądzach i wyjściówkach? O czym my tu w ogóle dyskutujemy, skoro czterech na jedenastu przed Euro nie było nawet Polakami a dwóch do dziś umie tylko jedno słowo po polsku, to na k...

Wypowiedzi były żenujące, ale ta reakcja jest mocno przesadzona.
Honor reprezentanta? Nie te czasy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując