Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2012, 09:06
milosz napisał(a):Wyświetl post
Czyli nie wiesz co to grzeczność, bo bez przerwy je komentujesz.
Czepiasz się słówek, ale niech Ci będzie: "nie będę komentował [jakości merytorycznej twoich postów]". Zresztą widziałeś fragment do którego się to stwierdzenie odnosiło. Lepiej?

- Owszem dostał Kasperczak ekipę po Smudzie z kluczowymi piłkarzami (już o tym pisałem, ileż można to samo w kółko .., Stan zaś miał zbudować drużynę niemal od zera w pół roku), wystarczy porównać kadrę i czołowe jej postacie. więc jak sugerujesz inną możliwość to piszesz nieprawdę z premedytacją.
Nic nie sugeruję, piszę, że to nie ważne, czy "dostał, czy nie dostał", rozumiesz?

- Piszesz: „ Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski”, no sorry ale to demagogia i całkowita bzdura. Levadie będziemy pamiętać całe lata, a mecze z Podbeskidziem w PP są w historii Wisły ważne jak zeszłoroczny śnieg …Sprawdź sobie z kim odpadała Wisła w PP w poprzednich latach.. niemal nikt tego dziś nie pamięta. Levadię można tylko porównywać z meczami w LE .
Wielu wypomni drużynie 7. miejsce tak jak wypominają 8. miejsce sprzed kilku lat. Tylko, że wtedy chociaż mecze remisowaliśmy. Teraz doprowadziliśmy do tego, że nazywanie R22 twierdzą jest reliktem przeszłości. Teraz przyjeżdża tu najsłabsza drużyna i jest w stanie powalczyć o każdy rezultat. No, ale fartem awansowaliśmy do 1/16 LE... Drużyny, które ograły nas na R22 nie zrobiły tego fartem, była niestety pewna regularność, a twój sukces w Europie to:

Kod:
2. Wisła Kraków 9 3-0-3 8-13
Bilans bramkowy -5. Bilans meczy bezpośrednich z każdym przeciwnikiem w grupie niekorzystny. Ewenement na skalę światową? Nie, skądże! Ogromny sukces Wisły!

- Co do finansów to uwzględniają one sprawę Mandziary czy nie uwzględniają ..i tak można bez końca. . Powtórzę, nie uwierzę że po najlepszym sezonie w pucharach od 9 lat mamy finansową zapaść i że lepiej było jak odpadaliśmy z Levadią, bo wówczas piłkarze też nie grali za czapkę gruszek.
To media mają rację, czy jej nie mają? To samo źródło, a raz mają, innym nie mają. To jest rzekome 700 tys. euro, a mówi się o większej zapaści (pojawiały się znacznie większe kwoty). Piłkarze "nie grali za czapkę gruszek", ale fakt jest taki, że wtedy drużyna liczyła mniejszą liczbę zawodników zarabiających "więcej niż juniorzy" (sprawdź ile, teraz jest ich 22), czyli piłkarzy doświadczonych. Średnia zarobków też była znacznie mniejsza. Teraz mówi się o 250 tysiącach euro/rok jako średniej zarobków. Który z zawodników ówczesnej Wisły tyle zarabiał? Dodajmy do tego, że kontrakty były na zasadzie 50/50, więc podejrzewał, że Garguła nie zarobił swoich 350 tysięcy euro.

- Jovanovic jest młody i jego ocena teraz jest przedwczesna , również jego skreślanie. Napisałeś wcześniej, że Melikson nie pokazał nic od roku, podobnie jak Genkow, problem w tym że byli jesienią kontuzjowani, a wiosną i tak należeli do najlepszych w drużynie. Rozumiem że błyszczał Garguła, bo jest od Bednarza ..znowu to samo ..ileż można .. Wypominanie Bednarzowi np.. Garguły jest właściwe, choćby Ja mogę to robić bo uważałem że jest to piłkarz przereklamowany i to nie ten rozmiar kapelusza aby grać w Wiśle Kraków (choć życzyłem sobie aby mnie mile zaskoczył), to samo dotyczy innych wymienionych „sukcesów” Bednarza ..broń sobie J.B., ale gość nie ma żadnego immunitetu i zasługuje za nieudaczna politykę transferową na krytykę, słowem im szybciej wyleci z Wisły tym lepiej dla niej.
Tak, młody... tylko w Polsce piłkarz 24-letni to młody, perspektywiczny zawodnik. Rok starszy Sikorski, który też nic nie pokazał jest niewypałem transferowym. WOW. Genkov owszem należał do najlepszych w drużynie, ale Melikson? Już Kirm był lepszy. Mówię przecież, że Garguła jest słaby. Wypominanie Garguły nie jest właściwe. W momencie podpisywania kontraktu był to jeden z graczy reprezentacji, najlepszy ofensywny pomocnik w lidze. Prezentujący naprawdę niezły poziom. Większość była szczęśliwa, że wygraliśmy wyścig po niego. To nie wina Bednarza, że 2 miesiące po tym doznał kontuzji, która wyłączyła go z gry na prawie 2 lata. Stan też nie ma immunitetu. Jego Lamey, Branco, Boukhari, Jaliens to naprawdę udane transfery. Na Diazie przynajmniej zarobiliśmy, na Marcelo również. Garguła i Niedzielan w momencie podpisywania to byli piłkarze naprawdę nieźli.

- Zakłamujesz rzeczywistość, bo Melikson kosztował 700 tyś, Genkow 500 tyś, (np. „genialny” Jacuś kupił dla Wisły Jirsaka za 750 tysięcy i po 5 latach , bye i tyle , a pożytek sportowy bardzo symboliczny, lepiej aby nie wydawał już takiej kasy), a ich wartość rynkowa dziś jest w sposób naturalny zaniżona. Nie wiem ile możemy zarobić na każdym z nich, ale cieszę że to nie Ty będziesz dokonywał tych transferów, bo takich piłkarzy , co znowu powtórzę, sprzedaje się po udanych sezonach, a nie po tych gorszych, to ile jest teraz wart np. Małecki !?, …a ile Garguła może, że do niego wrócę .., bo ..Jirsaka już sprzedać nie możemy ..to rzecz jasna pisze juz dla żartu bo na poważnie fanów J.B. brać nie wypada. W sumie może lepiej że zbyt wielkiej kasy wydawać sie teraz nie będzie, mniejsze szkody dla Wisły.
Jirsak ~ 1.5 mln euro, Jaliens ~ 1.2 mln euro. Rzekoma kwota transferu + rzekomy kontrakt + rzekoma kasa za podpis itp. No wielka mi to różnica. Ciągle powtarzasz to samo i nie możesz przyjąć do wiadomości, że najlepszy transfer ostatniego pięciolecia przyszedł za prowizje menedżerskie, a został sprzedany za 3.8 mln euro. To był sprowadzony przez Bednarza Marcelo.

_______
Co do przyszłości to byle przetrwać rundę jesienna w czołówce tabeli i ..nowa rewolucja Sz. Pana Cupiała w Wiśle, może tym razem z jakąś długofalową strategią.
W tej lidze kluby robią takie "wzmocnienia", że jak na razie wypadamy chyba najlepiej, a jeszcze okno się nie zaczęło. Saganowski w Legii... Patejuk i Kowalczyk w Śląsku. Trałka w Lechu. Jest się czego bać.

Straciłem ochotę na odpowiadanie na twoje posty na tym forum... Proszę Cię o konkrety (liczby), a uzyskuję rozprawkę. Do tego ciągle pomijasz pewne niewygodne dla sukcesów minionej ekipy fakty oraz te, w których Bednarz postąpił "OK". Do tego równolegle zarzucasz mi kłamstwo (cytuję: "zakłamujesz rzeczywistość") . Do tego nazywasz wszystkich, którzy mają inne zdanie "fanami Bednarza".
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 20.06.2012 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując