Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2012, 02:16
milosz napisał(a):Wyświetl post
kacpaw91
No to mnie rozbawiłeś po co Ty tu piszesz .. kolejny dłuuuugi post o niczym ….
Przez grzeczność nie będę komentował twoich postów...

- „Dostał nie dostał” , owszem dostał po co głupiutko kłamać, ekipa ta wcześniej za Smudy wygrywała z Interem 1-0, a później grała jeszcze lepiej i nie była budowana w pół roku niemal od zera.
Gdzie tu widzisz kłamstwo? "Dostał nie dostał [co to za różnica]". W takim to znaczeniu te słowa zostały napisane. Nie ma tu nigdzie powiedziane, że "dostał", nie ma, że "nie dostał". Może jednak jesteś purystą językowym. Jeżeli popełniłem błąd to przepraszam, na usprawiedliwienie dodam, że nie jestem humanistą.

- Porównywanie porażek w lidze o których za 2 lata nikt nie będzie pamiętał z kompromitacjami w pucharach, o której do dziś pamięta cała piłkarska Polska, to już szczyt nonsensów.
Jest jeden, a nawet więcej klubów, które nam to wypomną. Chyba wiesz o kibicach jakich klubów mówię... Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski, albo przegrać Derby. Nawet słynny Celtic odpadł z Artmedią.

- rozumiem że jesteś księgowym Wisły i znasz dokładnie wszystkie dane , pogratulować. Ja ich nie znam i nikt mi nie powie że lepiej jest odpaść z Levadią niż grać wiosną ze Standardem.
Zależy jakim kosztem. Widzę, że wy znacie liczby skoro zarzucacie naiwność tym, którzy wierzą, że faktycznie coś jest na rzeczy bazując na przewijających się liczbach. Na piłce w Polsce się zarabia, tak? Proszę o kalkulację twoją dlaczego Tobie się to nie zgadza. Ja przynajmniej przed tym wyrobieniem sobie poglądu spojrzałem w sprawozdanie finansowe 2009 i porównałem z liczbami przewijającymi się przy okazji różnych informacji, a także zauważyłem niskie współczynniki w niektórych ważnych kolumnach wymienione przez firmę, która robiła audyt klubów Ekstraklasy. Co ciekawe już w zimie coś mi zaczęło się zdawać podejrzane, że możemy sobie pozwolić na taki luksus, iż nikogo nie sprzedajemy płacąc przy tym większe sumy na kontrakty. Liczby mi się nie zgadzały, ot co. A to chyba było przed słynnymi artykułami?

- Genkow był kontuzjowany jesienią i grał Biton czyżbyś o tym nie widział ! Jovanović jest młodym obrońcą, więc wszystko co dobre jeszcze przed nim. Melikson „Od prawie roku NIE POKAZAŁ NIC”, był jesienią kontuzjowany, czyżbyś tego nie wiedział ! , a to nic to np. bramka wiosną w derbach z Cracovia nooo dla Ciebie to nic, dla mnie nie nic i bardzo mnie ucieszyła. Lepszy Jirsak, dziękuje dobranoc. Zaś piłkarza sprzedaje się po dobrym sezonie, a nie po słabszym całej drużyny, rozumiem że w tym sezonie błyszczeli inni np. Małecki, a zwłaszcza .. Garguła bo ten jest od Bednarza.
Jovanović na razie nie pokazał nic szczególnego. Tak samo wszystko przed Czekajem, Urygą, Chrapkiem, Nalepą. Ooo i... Sikorskim! Przecież on młody, bo prawda jest taka, iż tylko rok starszy. Jesienią był Maor kontuzjowany, a nie wiosną. Statystyki za rundę wiosenną gorsze od Kirma. Swoją drogą Kirm to istny fenomen, ale to temat na inną dyskusję. Wypominanie Garguły, Kirma, Diaza, czy Niedzielana Bednarzowi jest niesmaczne. Chociaż jestem za tym, aby sympatyczny Łukasz "przepraszał" kibiców innych klubów niż nasz i rozwiązał kontrakt.

- zarówno Meliksona jak i Genkowa sprzedać można więc po co zakłamujesz rzeczywistość.
Nie zakłamuję. Za Genkova weźmiemy góra 1 mln euro, za Meliksona aktualnie góra 2 mln euro. W przyszłym okienku będą mieli 29 lat, a pokażą się tylko w potężnej T-Mobile Ekstraklasie. No po tym będą warci po 4 mln euro każdy... Oczywiście jakby ktoś teraz zaproponował za Jankowskiego 1.5 mln euro to wszyscy mówiliby o astronomicznych kwotach za zawodników...

Powtórzę , za politykę doraźności odpowiada właściciel i naiwnością jest tego nie dostrzegać.
Ano, odpowiada, odpowiada. Tyczy się to każdego naszego dyrektora sportowego bez wyjątku. W tym jednym się zgadzamy.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 20.06.2012 o godz. 02:19.
Odpowiedz cytując