|
Senior Member
|
|
Grantar napisał(a): 
|
Pokaż w moim tekście jakiś epitet.
|
Określenie że jestem miłośnikiem „pomarańczowej gwiazdy” jest epitetem (zbędnym i fałszywym) , bo kwestionujesz przywiązanie do Gwiazdy Białej czyli do Wisły Kraków (barwy naszej flagi państwowej /narodowej/ są dla mnie tak samo istotne i przykład ten miał Ci to uświadomić, jakie nonsensy pod cudzym adresem piszesz), po prostu tego nie rób i zamiast pouczać, zajmij się swoim zachowaniem na forum. Napisałem też że narodowość w kontekście dyr. sp.nie ma znaczenia liczy się filozofia zarządzania, tej Bednarza zwolennikiem nie jestem.
Grantar napisał(a): 
|
co jest z pewnością mniej złośliwe niż twoje (wcześniejsze !) określenia w stylu fan-klub Bednarza.
|
Bronisz J.B. na każdym kroku jak „Wielki” Fidel socjalizmu na Kubie, więc jest u mnie tylko opis rzeczywistości, Ja i mnie podobni nie bronią Valckxa ze względu na jego narodowość, tylko ze względu na filozofię zarządzania klubem i realne pozytywne efekty, bez ich idealizacji.
Grantar napisał(a): 
Czołowy twój argument: sukces w pucharach:
1. Jakim cudem mieliśmy sukcesy za Kasperczaka ?
2. Jak to się stało, że taki sam sukces w pucharach 2011/2012 był udziałem Legii, której dyrektorem sportowym był chyba Jóźwiak ?
Moim zdaniem upraszczasz rzeczywistość i idealizujesz ostatnie dwa lata.
|
Kasperczak dostał ekipę po Smudzie, były uzupełnienia, roszady w ustawieniu na boisku i sukces. Za Valckxa budowano wszystko niemal od zera, w pół roku MP i dalej udana gra w pucharach po kompromitacjach z Levadią i Karabachem. Za Kasperczak były też wpadki z Valerengą i D. Tbiliisi, mam jakoś przekonanie że teraz by takich sytuacji nie było, ale to też właściwa praca trenera, tamta ekipa nie wykorzystała wszystkich swoich szans , szkoda …
Legia to już inne czasy i zespół budowany też przez kilka lat, upraszczasz sytuacje i niepotrzebnie deprecjonujesz ostatnie 2 lata.
Grantar napisał(a): 
|
To jednak w Polsce nie ma ludzi znających się na zarządzaniu klubem.
|
Czy w Polsce są ludzie umiejący dobrze zarządzać klubem ..hmm .. jakoś mamy z tym problem, nie tylko w kontekście polityki transferowej, piłka nożna na zachodzie wygląda jakby trochę inaczej ..ale rozumiem że lepiej się izolować na zachodnie wzorce i wielką Wisłę zbuduje nam .. Bednarz, okay w takim razie szkoda czasu na dalszą polemikę .. powodzenia.
s1mone napisał(a): 
|
Poza aspektem finansowym, który został niestety publicznie ogłoszony - fakt jest taki, że po Stanie ostał się nam jeden Melikson, jeden Genkow i garść emerytów. To są główne zarzuty stawiane Stanowi - przepłacanie piłkarzy oraz zbudowanie zespołu 'na teraz' bez żadnych perspektyw. Jeśli chociaż ten zespół byłby w stanie zdobyć to drugie mistrzostwo to pewnie nikt by nie miał pretensji... A tak, to co, mamy chwalić? ;P To, że po sezonie musimy budować drużynę od nowa, zamiast posiadać trzon zespołu do którego wystarczyłoby dokoptować dwóch - trzech dających jakość piłkarzy?
|
Aspekt finansowy to realne korzyści z gry w pucharach i w oficjalny raport o tzw. "wielkiej zapaści" po tzw. "wielkiej wyprzedaży" , MP2011 i wspomnianych pucharach wierzą tylko ci co chcą wierzyć.
Piszesz że zostają tylko Melikson , Genkow, Ja bym jeszcze dopisał młodego Jovanovicia i mamy komplet, jedynych trzech (!) transferów Valckxa, za które trzeba było zapłacić innym klubom, a były one autorstwa Stana. Jak dla mnie całkiem nieźle (z wypożyczeniami i piłkarzami z kartą w ręku (opłaty za podpis, pensje) bywało już różnie i dobrze i źle, ale sukces czyli MP i grę wiosną w pucharach taniej zrobić było raczej niezbyt łatwo, Śląskowi Wrocław w pucharach sie nie udało i pewnie dlatego jest MP, Legii zaś się udało częściowo, ale mają budżet większy od naszego i MP w ostatnich 2 latach nie mają), wolę to co zostało (tych 3 za których trzeba było płacić innym klubom) niż za 750 tyś Jirsak na 5 lat i ..nic (no dobrze było z nim kilka miłych momentów, ale nic więcej).
Zespół na teraz czyli na MP i grę w pucharach to tradycyjna krótkoterminowa polityka Sz. Pana Cupiała więc krytyka pod niewłaściwym adresem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.06.2012 o godz. 23:19.
|
|