No właśnie. Cały czas.
Jova napisał(a):
zadzwoń sobie do sekretariatu. Może Ci powiedzą.
W przeciwieństwie do Twoich z dupy wyjętych sloganów, informacje o kontraktach piłkarzy, kwotach transferowych i finansach klubu przeciekają do prasy. To nie jest precyzyjne, w pełni wiarygodne źródło, ale lepsze niż Twoje cytaty, których nie da się nigdzie znaleźć i potwierdzić.
|
Z dupy wyjęte są najczęściej właśnie rzekome przecieki do prasy. Wedle nich niegdyś negocjowaliśmy nawet ze Stoiczkovem, do Wisły miał przejść Tristan (i to nie ten od Izoldy), bliski tego był Kluivert, a Jirsak był na celowniku APOELU. A teraz interesowaliśmy się Sulerem…
Ot, „nieprecyzyjne przecieki”
Dobrze pokazałeś, w co wierzysz i na czym opierasz swoje przekonania.
Jova napisał(a):
|
Obawiam się, że możesz nie posiadać kompetencji umożliwiających ocenę moich kompetencji.
|
Obawiam się, że po tym co piszesz, Twoje kompetencje nie są nieodgadnione nawet dla byle trzylatka.
Jova napisał(a):
Wtedy wiosna była zła? Kosowski? O czym Ty chłopie mówisz?
Niech zgadnę - nie bredzisz, tylko ja znów czepiam się słówek.
|
Z Kosowskim faktycznie się pomyliłem. Ale reszta się zgadza: w tamtej rundzie drużyna również zbierała rzęsistą krytykę za jakość, styl gry i niektóre wyniki. Najlepszym przykładem mecze z Polonią Bytom (1-1), Bełchatowem (0-0), czy Piastem Gliwice (1-1). A niektóre zwycięstwa, np.: 1-0 z Arką były po przeraźliwie słabych meczach i przy dużym udziale szczęścia.
Jova napisał(a):
|
Bo stan finansów klubu to po części konsekwencja jego pracy. To nie są oderwane od siebie zagadnienia. Gospodarowanie powierzonymi mu pieniędzmi i pozyskiwanie funduszy to część jego obowiązków.
|
Więc stan finansów będący konsekwencją jego pracy i spraw za które odpowiadał, to bodajże ponad 10 mln zł od C+ za wygranie ligi (tej sumy dokładnie nie jestem pewien) oraz ok. 4 mln euro z Europejskich pucharów. Ponad 2 mln Euro za sprzedaż Brożków do Turcji. Pozyskanie zawodników, za których możemy zyskać kolejne miliony Euro (Melikson, Genkow, Jovanović, Chavez też może odejść za konkretne pieniądze), oraz innych piłkarzy włącznie z kosztem utrzymania za sumy znacznie mniejsze niż te powyżej.
Który dyrektor sportowy w Polsce w półtora roku szefowania pionem sportowym pozyskał dla klubu więcej pieniędzy?