Cytat:
Odpowiedz sam sobie. Mielismy spore luki. Nie było czasu na poszukiwania i nie wydano zbyt dużych pieniędzy.
Tak czy owak uważam, ze ocenianie Stana przez pryzmat tych łat, jest chore. A jak się okazało, te dwa "nieudane" transfery spełniły swoje zadanie
|
Sam mam sobie odpowiedzieć ? To, że mieliśmy spore luki nie jest żadną argumentacją dla ściągnięcia obu zawodników.
Jeśli brak czasu jest usprawiedliwieniem dla ściągnięcia piłkarzy niezdolnych do gry w żadnej perspektywie czasowej to ja nawet nie podejmuję dyskusji.
Nie ma takiego takiego człowieka który byłby nie omylny w kwestiach transferowych, jednak nie zamierzam wybielać Valckxa oraz Maaskanta za te transfery bo Ci ludzie nie byli zdolni kompletnie do gry. Pomyłka to jednak normalna rzecz w tym fachu, kluby wykładają miliony z czego piłkarze się nie sprawdzają jak przykład Torresa. Dlatego nie podważam tymi transferami fachowisci Stana. Po prostu pomyłki których można było uniknąć.
Cytat:
|
Do czasu gdy prowadził go Maaskant, Nunez świetnie wywiązywał się z zadan na boisk
|
Nie neguję tego, że Nunez nie wywiązywał się z zadań na boisku, robił to za Maaskanta za Moskala i nawet za Probierza. Podobanie było z demonstracją jego idiotyzmu i frajerstwa na boisku. Albo ma się klasę na boisku albo jej nie ma. Tutaj trener nie ma nic do rzeczy.
Nunez to dobry piłkarz jednak znając jego boiskową mentalność trzymanie go na boisku w jakim kol wiek poważnym meczu to kuszenie losu. Kiedyś stosunek fanów w Argentynie do Nuneza usprawiedliwiłem mentalnościową tamtejszego środowiska oraz podejściu do piłki... jednak ja z perspektywy czasu i pobytu Nuneza w Wiśle już czuję dlaczego ta niechęć do niego miała tam miejsce.
Bonwentura nie chcę mi się nawet tego komentować. Mógłbym ci wymienić dlaczego Genkov jest gorszy od Brożka jedna widzę że wiesz nawet lepiej niż ja, więc po co dyskutować ?
Nigdzie też nie napisałem, że przejaskrawiasz transfery Valckxa, nie śledziłem Twoich postów uważnie.
Uważałem i nadal uważam Valckxa za dobrego fachowca jednak nie zamieram popierać takich bredni że dobrze zrobił bo ściągnął Boukhariego i Branko bo potrzebne było uzupełnienie kadry czy pisać o jakiś mega sukcesach w lidze europy.
Cytat:
|
Jego główną wadą są chwilowe braki w koncentracji, a nie "ironiczny uśmieszek".
|
Tylko że ten ironiczny uśmieszek skierowany do przeciwnika oznacza, że za chwilę dojdzie do rewanżu i tak często było. Nuenz gra, niby dobrze po czym wypier przeciwnikowi taką kosę że malo nogi nie urywa. Chyba faul na Wojtkowiaku w PP i to nie zdarzało się raz czy dwa. Byłem nawet za wykupieniem tego piłkarza jednak w obliczu tego że on się nie zmieniał mój stosunek do tego zawodnika również stał się inny.