Cytat:
|
Zarówno Branco jak i Boukhari to były transfery dla szybkiego załatania dziur powstałych po decyzjach wczesniejszych pracowników Wisły.
|
Tylko dlaczego załatano te dziury piłkarzami fizycznie nie zdolnymi do uprawiania sportu ? Szczególnie zagadką jest tu Branko, który zdał testy. Boukhari wiadomo człowiek od atmosfery, piłkarsko niezły jednak również nie zdolny do gry w piłkę.
Cytat:
|
Nunez to akurat był dość dobry transfe
|
Piłkarsko oraz fizycznie na pewno niezły piłkarz, jednak na boisku idiota oraz frajer. Totalnie nie odpowiedzialny, zdolny do fauli wykraczających daleko poza granie gry fair, robi sobie z meczu jakieś prywatne rewanże tylko dlatego że ktoś gdzieś go kopnął, na jego twarzy zamiast chęci zwycięstwa malował się często ironiczny uśmieszek. Zarówno była tak za Maaskanta, Moskala czy Probierza. Myślałem że przełomowym momentem będzie dwu mecz ze Standardem który mógł nauczyć go pokory jednak on już się nie zmieni. Wstyd mi że usprawiedliwiałem jego frajerstwo w meczu z Fulham.
Cytat:
|
na naszym forum J.B. ma już swój fan klub i
|
Z całą obiektywnością stwierdzam, że takiego czegoś nie zauważyłem natomiast zabsorbowałem przejaskrawianie sukcesów Maaskanta oraz Valckxa. Jak już pisałem sukces był w postaci dobrej gry w eliminacjach do CL - cała reszta była słaba między innymi z racji tego że graliśmy doświadczonym składem oraz zawodnikami wyporzyczonymi. Z tego suckesu nie ma nic, bardzo nieliczni zebrali trochę doświadczenia, nie wypromowaliśmy też ŻADNEGO zawodnika do europy. Chciałbym aby to był Maor z racji tego że jest po prostu piłkarzem którego umiejętności są na tyle wysokie że mógłby sobie poradzić w lepszym kubie, uważam że jego mentalność jest również niebezpieczna dla Wisły w sensie ryzyka że możemy na nim już nie zarobić bo zachowywał się momentami dziwnie.
Byłem zwolennikiem pracy Vlacxka takiego pilkarza jak Melikson to my długo do naszego klubu nie ściągniemy, on powinien budować dalej tą drużynę. Jednak nie powinno przesadzać się wznosząc go na piedestał za np transfer Genkova bo to piłkarz kiepski, nieporównywalny nawet do Brożka.