Po prostu Wiślak napisał(a):

|
Chcesz liczb? To proszę: już zwolniono sześciu z ośmiu scoutów regionalnych. To też slogan?
|
Proszę o źródło informacji lub nazwiska, lub jakąkolwiek inną możliwość zweryfikowania tych danych.

|
Bednarz na przestrzeni ostatnich 10 lat wielokrotnie wypowiadał się przeciwko scoutingowi i sensowi utrzymywania go - jeden cytat z 2005 roku już przytoczyłem. Kup sobie okulary, jeśli go nie widziałeś.
|
Widziałem, tylko nie dałeś żadnej możliwości sprawdzenia go lub choćby zapoznania się z kontekstem wypowiedzi. Po wrzuceniu "Nie mam zamiaru rozwijać klubowego scoutingu, bo w dzisiejszych czasach w zupełności wystarczy współpraca z agencjami menadżerskimi" do googli jedyny wynik to Twój post... Wybacz, ale widząc jak manipulujesz faktami nie zamierzam wierzyć Ci na słowo.

|
Ty rzucasz faktami? No proszę... Który rok z ostatnich pięciu przed Valckxem przyniósł puchary wiosną?
|
Który rok przed Valckxem przyniósł tak fatalną sytuację finansową klubu, że nie dało się jej naprawić sprzedając piłkarzy?
O pucharach już się wypowiadałem. Dojście do grupy LE to w dużej mierze kwestia systemu rozgrywek, a wyjście z grupy to dziki fart i pomoc Duńczyków. Poziom zespołu wcale nie był wyższy niż np. w sezonie 08/09, ale drabinka pucharowa dużo łatwiejsza.

|
Nie zdarzył się też wówczas ani jeden sezon, w którym drużyna nie zbierałaby potężnej krytyki za styl gry.
|
sezon 08/09.

|
Transfery najważniejszych piłkarzy Valckx zwykle załatwiał już na początku danego okna, a nie na końcu. To też są fakty.
|
Zmieniłeś swoje stanowisko na sensowniejsze. Wcześniej twierdziłeś, że załatwiał "komplet transferów już na początku przygotowań, albo jeszcze przed otwarciem okna".
Mam wrażenie, ze tak ogólnikowe podsumowanie pracy dałoby się napisać o sporej części, jeśli nie większości, ligowych dyrektorów sportowych, ale OK, niech Ci będzie. Nie będę z tym polemizował.

|
Bednarz jako działacz nie sprawdził się nigdzie, nie odniósł z żadnym klubem pucharowego sukcesu - kolejny fakt. Valckx tak.
|
Zupełnie nie obchodzi mnie co obaj osiągali poza Wisłą. To, czy teraz Valckx będzie sprzedawał nieruchomości, czy załatwiał transfery dla Realu, nie wpłynie na moją ocenę jego pracy w Krakowie.