Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2012, 12:42
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Chcesz liczb? To proszę: już zwolniono sześciu z ośmiu scoutów regionalnych. To też slogan?
Proszę o źródło informacji lub nazwiska, lub jakąkolwiek inną możliwość zweryfikowania tych danych.
Bednarz na przestrzeni ostatnich 10 lat wielokrotnie wypowiadał się przeciwko scoutingowi i sensowi utrzymywania go - jeden cytat z 2005 roku już przytoczyłem. Kup sobie okulary, jeśli go nie widziałeś.
Widziałem, tylko nie dałeś żadnej możliwości sprawdzenia go lub choćby zapoznania się z kontekstem wypowiedzi. Po wrzuceniu "Nie mam zamiaru rozwijać klubowego scoutingu, bo w dzisiejszych czasach w zupełności wystarczy współpraca z agencjami menadżerskimi" do googli jedyny wynik to Twój post... Wybacz, ale widząc jak manipulujesz faktami nie zamierzam wierzyć Ci na słowo.
Ty rzucasz faktami? No proszę... Który rok z ostatnich pięciu przed Valckxem przyniósł puchary wiosną?
Który rok przed Valckxem przyniósł tak fatalną sytuację finansową klubu, że nie dało się jej naprawić sprzedając piłkarzy?
O pucharach już się wypowiadałem. Dojście do grupy LE to w dużej mierze kwestia systemu rozgrywek, a wyjście z grupy to dziki fart i pomoc Duńczyków. Poziom zespołu wcale nie był wyższy niż np. w sezonie 08/09, ale drabinka pucharowa dużo łatwiejsza.
Nie zdarzył się też wówczas ani jeden sezon, w którym drużyna nie zbierałaby potężnej krytyki za styl gry.
sezon 08/09.
Transfery najważniejszych piłkarzy Valckx zwykle załatwiał już na początku danego okna, a nie na końcu. To też są fakty.
Zmieniłeś swoje stanowisko na sensowniejsze. Wcześniej twierdziłeś, że załatwiał "komplet transferów już na początku przygotowań, albo jeszcze przed otwarciem okna".
Mam wrażenie, ze tak ogólnikowe podsumowanie pracy dałoby się napisać o sporej części, jeśli nie większości, ligowych dyrektorów sportowych, ale OK, niech Ci będzie. Nie będę z tym polemizował.
Bednarz jako działacz nie sprawdził się nigdzie, nie odniósł z żadnym klubem pucharowego sukcesu - kolejny fakt. Valckx tak.
Zupełnie nie obchodzi mnie co obaj osiągali poza Wisłą. To, czy teraz Valckx będzie sprzedawał nieruchomości, czy załatwiał transfery dla Realu, nie wpłynie na moją ocenę jego pracy w Krakowie.
Odpowiedz cytując