Arapaho napisał(a):

obecny.
czy to samobójstwo czy morderstwo nie mi oceniać - od tego jest prokuratura. Ja od siebie mogę napisać, że jak ktoś ma kilka ran postrzałowych, to raczej nie jest samobójcą. PAP podał, że jest kilka ran postrzałowych, Ci co go znaleźli (policja), że jedna w głowę,
Nie zdziwiłbym się jednak, gdyby zaraz wyszły silne powiązania Petelickiego z Gromisławem Czempińskim. Wszak to byli przyjaciele. Czempińskiemu już się grunt pod nogami pali za udział w prywatyzacjach.
EDYTA: dopisek
Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo ws. śmierci Sławomira Petelickiego. Według wstępnych ustaleń generał zginął w wyniku rany postrzałowej głowy; nie stwierdzono innych obrażeń.
Prokurator powiedział, że wstępne oględziny zwłok ujawniły ranę postrzałową głowy (wlotową i wylotową); nie stwierdzono jakichkolwiek innych obrażeń. Jeszcze w poniedziałek prokuratura zarządzi sekcję zwłok.
Petelicki został w sobotę znaleziony przez żonę w garażu wielorodzinnego budynku, w którym mieszkał, na warszawskim Mokotowie. Znaleziono przy nim broń, z której padł strzał.