|
Łobodziński dla mnie był bardziej skrzydłowym niż prawym pomocnikiem (bo lepiej sobie radził w ofensywie niż przy odbiorze piłki, ale to akurat szczegół i tu spierać się nie zamierzam, bo w istocie początkowo miał być rzekomo naszym Kosowskim, Ja go jednak zapamiętałem wyłącznie jako skrzydłowego któremu czasem wyszła jakaś asysta i który z każdym sezonem grał co raz gorzej , choć przy jednym MP miał swój pamiętny udział w końcowej fazie rozgrywek w jednym z decydujących meczów), jednak ogólnie i tak był zbyt słabym dla Wisły, na podobnej zasadzie gra dziś Iliew i ufam że w kolejnym sezonie Serb pokaże klasę z poprzedniego klubu.
Jest różnica jak podaje informacje że jest kilka milionów z gry w kw. do LM i LE , a sytuacją podawania precyzyjnych kwot kto i ile i za co ... tego dokładnie akurat nie wiemy.
Za Valckx'a wygraliśmy 2 z 3 spotkań z Cracovią i to te najważniejsze, dające MP i spadek starozakonnych do I ligi. Inne mecze ligowe teraz interesują mnie jak zeszłoroczny śnieg, za 2 lata nikt nie będzie o nich pamiętał, a o Levadii niestety zapomnieć się łatwo nie da.
Owszem w pucharach wywalczyliśmy awans na boisku i graliśmy wiosną w nich i.. zamiast to docenić, to rozumiem że lepiej jest to podważać, ponownie nie mój problem .
7 miejsce to Maaskant, Moskal, Probierz, a dalej to Valckx i Bednarz, bo i on niestety dodał tu swoje 3 grosze ile razy ..to trzeba powtarzać..
______
Prawda jest taka że nie da się udowodnić wyższości Bednarza nad opcją, tak opcją właśnie bo o nią chodzi , a nie osobę Valckx'a, otwierania Wisły na zachodnie wzorce. Stan Valckx powinien pracować w Wiśle minimum 4 lata tak jak w PSV , a Wisła powinna przy różnych niezbędnych korektach rozwijać sie nadal wytyczoną drogą, stało sie inaczej , mamy Bednarza i powrót do ..dziadostwa, tak dla mnie dziadostwa.
Liczę jednak, że potencjał jest i tak wystarczający aby przy ambitnym Probierzu być w czołówce tabeli w nowym sezonie.
Dalsza dyskusja to strata czasu bo jak widzę fan klub legionisty w Wiśle jest głuchy na merytoryczne argumenty. Podzielam w tym względzie poglądy np. użytkownika Po prostu Wiślak i dalszy dyskurs uważam za bezcelowy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.06.2012 o godz. 01:45.
|