Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2012, 00:33
Dziś drużyna PZPN-u (uznawana przez wielu za Reprezentację Polski w piłce nożnej) zakończyła swój występ na EURO2012. Dwa lata temu po całkowitej kompromitacji w eliminacjach do mistrzostw świata w RPA, działacze z PZPN postanowili zatrudnić Smudę. Już wtedy wiedziałem ,że jest to totalne nieporozumienie, które zapoczątkuje ciąg wtórnych katastrof. Z konferencji prasowej ,na której przedstawiano Smudę pamiętam taki ,żenujący obrazek. Antoni Piechniczek wcinał się Smudzie co chwila w wypowiedzi, ze swoim durnym "gdyby mnie zadano to pytanie" poczym silił się na jakieś ,w jego mniemaniu, inteligentne wypowiedzi eksperta. Wtedy pomyślałem ,że Lato i spóła ,musieli wybrać kogoś bardziej ograniczonego umysłowo i zawodowo niż oni sami. Któż by inny niż Franz Smuda spełnił te wyśrubowane kryteria. Pamiętam jak sączono dziwną propagandę ,że 2 lata bez eliminacji ,spokój ,cisza , tylko mecze towarzyskie ,pozwoli dokonać rzeczowej selekcji i zbudować drużynę ,która na turnieju w Polsce i Ukrainie ,coś pokaże. Gdyby PZPN wtedy poszedł po rozum do głowy i zamiast na głupoty wydał pieniądze na solidnego trenera z doświadczeniem ,jakieś szanse na powodzenie tego scenariusza byłyby. A tak jesteśmy po trzech szybkich meczach grupowych i widzimy ,że postępu nie ma żadnego. Już o tej pożal Boże selekcji nic nie napiszę. Gra zespołu jest koszmarna. Przypuszczam ,że jakbyśmy zagrali eliminacje z taką grą byśmy nie uzyskali kwalifikacji do turnieju głównego.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.06.2012 o godz. 00:38.
Odpowiedz cytując