FraMat napisał(a):

|
Podsumuję w kilku słowach Twoje wynurzenia, a będzie to tym łatwiejsze, że nie wiesz o czym piszesz.
|
Za to tylko Ty wszystko wiesz, jesteś nieomylny, jesteś alfą i omegą.
Słowa klucze:
1. "wynurzenia" - Miłe w sam raz na administratora, moderatora czy kimkolwiek Ty jesteś.
2. "nie wiesz o czym piszesz" - bez komentarza
FraMat napisał(a):

|
Od samego początku tej "dyskusji" stałem na stanowisku, że wiele rzeczy na treningu Holandii było po prostu nie na miejscu i nie o czasie.
|
To Twoje zdanie, moje jest takie, że bardzo dobrze, że chociaż Oni zamanifestowali sprzeciw wobec szopki euro (nie mówię o małpach, których NIE BYŁO). Ale Ty stoisz na stanowisku, że wszystkim ma się podobać. Zadekretowałeś sobie w główce, że wszyscy mają skakać, cieszyć się, śpiewać pioseneczkę disco polo z okazji szopki zwanej EURO 2012. A jak nie to są wiochmenami.
Słowo klucz: nie ma, mod nikogo tym razem nie obraża - pozytyw w sumie, to się chwali.
FraMat napisał(a):

|
Na treningu pojawiły się jakies oszołomy, ktore uznały, że to dobry czas i miejsce, żeby zamanifestowac rzeczy i sprawy z treningiem nie związane.
|
Oszołomy wg Ciebie. A wg innych są to ludzie, którzy nie chcą wspierać "rodziny UEFA", sponsorów, działaczy, leśnych dziadków, tej tandety i komercji nie mającej nic wspólnego z piłką nożna i prawdziwymi kibicami. Oni mają takie samo prawo, a nawet obowiązek zademonstrowania swoich poglądów wobec tej komercyjnej imprezy, która dała tylko pretekst do walki z kibicami i atmosferą stadionową. Każde miejsce jest dobre i akurat trening Holandii dawał szanse, że ten protest będzie zauważony.
słowo klucz: oszołomy - miłe, kolejny raz mod obraża naszych kibiców. Nie mówię o wyimaginowanych małpach, ale o sprzeciwach wobec EURO. Wg naszego moda musisz być za EURO, musisz kochać tą imprezę, musisz wspierać obecna władzę, musisz być za gnębieniem kibiców, musisz się godzić z propagandą - wtedy JESTEŚ OK. Jeśli się nie godzisz i jesteś przeciw to wg naszego MODA siedź cicho (pamiętacie jak Prezydent Francji Jacques Chiraca powiedział o Polakach, że straciliśmy okazje aby siedzieć cicho - czyżby mod też ten styl dyskusji popierał ?), a jak się odezwiesz to z automatu jesteś OSZOŁOM!!
FraMat napisał(a):

|
Jesli starannie przeczytasz moje posty (zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem), to zorientujesz sie, że tylko o tych, niepotrzebnych, wsiowych zachowaniach, pisałem.
|
wg Ciebie wsiowe zachowanie prezentują OSZOŁOMY z treningu, a wg mnie to zachowanie ludzi którzy piszczą i podniecają się na widok Balotelliego, Buffona czy van Persiego, ubierają się w obce barwy, malują sobie nasze barwy na ryju, czy Bóg wie czym jeszcze, oblepiają samochody w wieśniacki sposób nieszanując naszych barw narodowych, po czym te barwy leżą później na ulicach i są w sposób skandaliczny szargane.
tu przejdę do zdania kluczowego: "zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem".
Czyżby powyższe zdanie ma zdeprecjonować dyskutanta ? Bo moim zdaniem zakłada, że ja ledwo co składam literki, a o rozumieniu słowa pisanego już nie ma co mówić...Kolejny pokaz szacunku ze strony moda wobec forumowicza, czyżby tylko szacunek miał obowiązywać na linii: forumowicz niezgadzający się z modem wobec moda, a w druga stronę już nie ?
FraMat napisał(a):

|
Na koniec zaś ustosunkowałem się do rewelacji pana Szatanika, twierdząc, ze to tylko propaganda, bo pan Szatanik z pewnością na treningu nie był i powiedział to, co było w interesie miasta.
|
Ty nie byłeś - to wiemy na 100%, On może był, może nie - tego nie wiemy, ale jest większe prawdopodobieństwo, że był, niż w Twoim przypadku. Wiele osób było i nic nie słyszało, wszyscy to już dementują tylko nasz mod jeszcze idzie w zaparte. Działasz jak osławiony propagandysta ostatniego okresu PRLu, który stosował zasadę: JEŚLI PROPAGANDA NIE JEST ZGODNA Z FAKTAMI, TYM GORZEJ DLA FAKTÓW!
resztę zostawię sobie na "po pracy" lub "na weekend"