Mail - ale już chyba wszystko zostało wyjaśnione:
Cytat:
From: Gancarczyk Marek [mailto:[email protected]]
Sent: Monday, December 19, 2011 3:31 PM
To:
Subject: RE: Zasady jazdy na bilecie imiennym
Witam,
Tak, zgodnie z obowiązującymi przepisami ma Pan taką możliwość.
Pozdrawiam.
Marek Gancarczyk
Rzecznik Prasowy MPK SA w Krakowie
[email protected]
Tel. 12 254 11 04
From:
Sent: Sunday, December 18, 2011 5:01 PM
To: Gancarczyk Marek
Subject: Zasady jazdy na bilecie imiennym
Witam serdecznie,
Mam pytanie gdyż ostatnio przeczytałem fragment dotyczący zasad jazdy na podstawie biletu imiennego:
„Zgodnie z uchwałą Rady Miasta Krakowa pasażer korzystający z biletu okresowego na określona linię lub dwie linie komunikacyjne jest uprawniony do przejazdów po trasie tej/tych linii (od przystanku poprzedzającego rozpoczęcie wspólnej trasy do pierwszego przystanku po ustaniu wspólnej trasy) pojazdami każdej innej linii dziennej i nocnej. Jak czytamy dalej w tej uchwale, przyjmuje się, że wspólną trasę mają linie, których przebieg w określonym kierunku na długości co najmniej jednego odcinka międzyprzystankowego jest wspólny. Rozpoczęcie/ustanie wspólnej trasy następuje na przystanku o tej samej nazwie, rozpoczynających (lub kończących) wspólny odcinek.”
Mam pytanie w związku z powyższym – czy to można interpretować w następujący sposób:
- Mam bilet miesięczne na linię 152 – czy mogę przejechać autobusem linii 125 do Ronda Grzegórzeckiego czyli jeden przystanek dalej niż wspólna trasa (kończąca się na Rondzie Mogilskim)?
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam.
|