Wyświetl pojedynczy post
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2012, 13:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Taka sama uwaga do Ciebie, domin_czyzyny. Pisz na temat a nie zajmuj się moją osobą.
(Pytania do moderatorów w odpowiednim dziale, jak co)
Nie od dziś chodze na stadion i nie od dzis słyszę co różne prostaki wyprawiają, żeby nie uwierzyć w zajście na treningu. Sam na treningu Hiolendrów nie byłem, i podejrzewam ze rzecznikUrzędu Miasta tez nie był. Powiedział tylko coś dla załagodzenia sprawy.

Ja osobiście nie słyszałem nic, a takie rzeczy się po prostu słyszy.
A teraz tekst DOTYCZĄCY ODGŁOSÓW "MAŁP" w prasie holenderskiej:

Według holenderskiej gazety "Volkskrant" "opowieści o małpich odgłosach podczas treningu Holendrów w Krakowie są wyssane z palca". Potwierdza to także portal Leugens.nl. Te holenderskie media uważają, że aferę nakręciła źle nastawiona do Polaków gazeta "De Telegraf" - informuje RMF FM.
Były rasistowskie incydenty czy nie było? Według prestiżowej gazety "Volkskrant" sprawa robi się coraz bardziej tajemnicza. Gazeta cytuje holenderskiego trenera, który odpowiada dziennikarzowi BBC, że już kilka razy mówił, iż nie słyszał żadnych odgłosów. Według dziennikarzy "Volkskrant" to brytyjskie media na czele z BBC nakręciły spiralę, rzucając negatywne światło na Polaków.
"Volkskrant" przypomina, że radio BBC po emisji "Stadionów śmierci" zrobiło z rasizmu w Polsce i na Ukrainie podstawowy problem jeszcze przed rozpoczęciem Euro i wyraźnie szuka potwierdzenia dla z góry przyjętej tezy - informuje RMF FM.

Nikt ich nie słyszał

Inne zagraniczne media mają ochoczo to podchwytywać. O "rasistowskim skandalu w Polsce" szeroko rozpisały się m.in. skandynawskie media, w tym duński dziennik "Ekstrabladet". Doniesienia duńskiego tabloidu zdementował m.in. obecny na treningu reporter PAP. Według jego relacji zawodników powitano oklaskami.

W trakcie trwającego półtorej godziny treningu grupa widzów odśpiewała... "Mazurka Dąbrowskiego", nie zabrakło też klubowych przyśpiewek sympatyków Wisły. Kibice pożegnali wicemistrzów świata "meksykańską falą" na trybunach, a piłkarze podziękowali brawami.

"Całą tę opowieść o 'małpich odgłosach' wyssano z palca" - czytamy także na www. leugens.nl. "Najdziwniejsze, że nikt w ekipie holenderskiej ich nie słyszał" - pisze portal. Na konferencji prasowej po treningu nikt nie pytał o rzekomy incydent.

Ty zawsze widzisz samo zło w kibicach Wisły i tyle, a jak ktoś nas obrazi Ty jesteś pierwszy aby także nam dołożyć. To fakt, jest to sprawa do poruszenia na forum w odpowiednim dziale. Jak tylko znajdę chwilę czasu, to poruszę Twoje zachowania i postępowanie wobec innych Kibiców Wisły Kraków i ogólnie wizerunku Wisły i Krakowa.

Napisem ten tekst, jak i poprzedni post dlatego, że Ty sobie tutaj dowolnie piszesz, kasujesz i banujesz (NIKT CI NIE NAPISZE, ŻE TO NIE NA TEMAT) - a nam każesz pisać gdzie indziej, owszem gdzie indziej też będzie napisane - ale tutaj dla innych forumowiczów zainteresowanych tym tematem sprawa jest także ważna i chcę aby wiedzieli "KTO" nam "MODERUJE TEMAT".

Nie jestem i nie byłem rasistą, ale szanuję Polskę, Kraków, Wisłę, Kibiców i siebie i nie pluje na swoich.

Mam w "wielkim poważaniu" opinie ludzi zachodu, mediów zachodnich i polskich, "elyt", gejów, lesbijek, pedefilów i innych odmieńców. Jeśli ktoś krzyczy, że w Polsce zabijają, mordują i gwałcą, to nie wolno mówić, że TO PRAWDA, BO GDZIEŚ JAKIŚ NAĆPANY ZWOLENNIK PALIKOTA KOGOŚ ZGWAŁCIŁ - ale, że proponujemy udać się do pewnych dzielnic Londynu lub do Saint Denis pod Paryżem i sprawdzić co tam się zastanie....jeśli w ogóle wyjdzie się żywym.

kriswisla napisał(a):Wyświetl post
nie obrazajac nikogo czytałem ta zacieta dyskusje i brylował w niej jeden z administratorów,ha..... gorylowate buczenie nomen omen na białych zawodnikowno to tylko w Polszy moze byc
Ten "ADMINISTRATOR" przyznał się, że NIE BYŁ, ALE WIE. Wie lepiej od wszystkich, którzy byli, którzy to sprawdzili i zdementowali. Co więcej on to nadal wie, mimo że Holendrzy piszą, że to ściema i prowokacja. Trzeba być chory z nienawiści do Wisły, Krakowa, Polski aby takie teorie głosić. Co najgorsze on nas wszystkich może ZBANOWAĆ BO NIE NA TEMAT PISZEMY, BO NIE PISZEMY TAK JAK ON CHCE. JEŚLI DOSTANĘ BANA, TO TRUDNO - CZASEM TRZEBA. Pamiętaj jednak, że nie obraziłem Cię, nie nazwałem tak jak na to zasługujesz, a jedynie opisałem Twoje PRAWDZIWE ZACHOWANIE, którego powinieneś się WSTYDZIĆ.

Z tej perspektywy to BAN dla JOT`a wygląda kuriozalnie i dziwacznie od powyższego administratora.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.06.2012 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując