Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2012, 15:54
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Mało treściwy wislak już od jakiegoś czasu próbuje dowiedzieć się od treściwego Szpenie w jaki to sposób winnymi katastrofy w polskim drogownictwie mają być firmy budowlane a nie rządzący organizający budowę dróg. Ale Szpenio treściwy jak zwykle puścił bąka po czym schował głowę w piasek .
1. Czyli twierdzisz że Bufetowa nie zaakceptowała przemarszu ruskich. Szpenio ja rozumiem że można argumentując uciekać w jezuityzm ale Tobie to naprawdę nie wychodzi. Wychodzi z tego zwykła farsa .
2. Czyli Twoim zdaniem nie było zakazanych symboli W takim razie popatrz na post wyżej. Nawet ruska prasa zauważa że był to jeden z czynników powodujacych wzrost napięcia. Ale Szpenio tego nie widział
3. Zwykli zagraniczni obywatele świetnie się w Polsce bawią (wiem bo sam mam kontakt z Irlandczykami). To że paru ruskich dostało po gębie zwisa im tak samo jak to że Komor wali głupie teksty. Natomiast trzeba być bardzo ograniczonym lemingiem aby zakładać że to iż elita wspomnianych krajów wyrabia sobie opinie na temat Polski na podstawie: głupot wygadywanych przez Gajowego, lokajstwa Tuska, tudzież festiwalu niekompetencji w sprawie śledztwa smoleńskiego nie ma niszczącego wpływu na to w jaki sposób postrzegana jest Polska na arenie międzynarodowej. To trochę jak z kobietą która pomimo tego że potrafi przygotować fajną imprezę i tak w powszechnej opinii pozostanie "łatwą do wykorzystania".
4. Czyli o ile dobrze rozumiem powodem było paru głupków W takim razie aby właściwie to ocenić musisz sięgnąć do prasy zagranicznej i zobaczyć (patrz post powyżej) w jaki sposób oceniają to Rosjanie .
Ad1. Już to chyba wujaśnialiśmy. Przetargi. Jak Cię nie stać, nie buduj. Przykład A2. Słyszałeś o tym, że rząd nie płaci? Nie. Nie płacą wykonawcy.
Ad2. Bufetowa nie wydała zgody na marsz, bo o takie coś ruscy nie prosili. Wydała zgodę na zgromadzenie większej ilości osób w jednym miejscu. Nie miała prawa tego zabronić. W Gdańsku takie zebranie mają Niemcy i jakoś Gdańszczanie nie protestują.
Ad.3 Elita tych z tych krajów ma w dupie naszą katastrofę, wpadki Komorowskiego czy oszczerstwa Kaczyńskiego. Elitę interesuje kasa. A mnie interesuje, co myśli zwykły angol, niemiec czy hiszpan.
Ad.4 Dokładnie, paru głuków. Gwarantuje CI, że 3/4 tego składu co machało pieściami machało nie z powodu flagi, swoich przekonań czy wiary. Machali bo lubią machać. A Ruska się wali jak jest okazja.

hunter napisał(a):Wyświetl post
A ja mam do Ciebie Szpenie jedno konkretne pytanie.
Pan ciekawski. Ruscy to nie moi bracia.