wislak68 napisał(a):

Ponieważ dyskutowaliśmy tu kiedyś o gazie łupkowym dlatego link na ten temat:
http://biznes.interia.pl/podatki/new...lupkow,1808785
Ale żeby nie odbiegać od tematu :
1. Czy dobrze pamiętam że jeszcze kilka dni temu Szpenio był przeciwnikiem dopuszczenia do przemarszu ruskich kibiców Widocznie coś mu się zmieniło po tym gdy pozwolenie wydała Bufetowa . To jest dopiero dbanie o wizerunek i walka z zaściankowością .
2. Ciekaw też jestem czy nadal będzie potrzebował mediów zagranicznych do tego aby wyrobić sobie swoją własną ocenę mistrzostw .
3. Jak widać też wyraźnie podejmuje trend wyznaczony przez PRowców z PO. Otóż czytając nocne wpisy na portalach typu onet czy interia widać było jak ciężko pracuje młodzieżówka PO aby okazało się że zamieszkom winny jest ... PiS. Nie organizatorzy i Bufetowa tylko PiS . Logika wywodu mniej więcej taka sama jak u Szpenia: Kępa i Romaszewski poręczyli za Starucha .
4. Wiemy też jak wyglądają cierpienia leminga:" w....u poszło tyle lat poprawiania polskiego wizerunku, naszej zaściankowości. Idioci" . Biedak nie martwi się tym że świat śmieje się z nas: że nie jesteśmy w stanie zbadać porządnie w jaki sposób zgniął nasz prezydent, że nie jesteśmy w stanie wybudować na imprezę dróg (a jeśli już budujemy to w stanie "przejezdności"), że obecny prezydent kompromituje kompletnie kraj gdy w trakcie swojego wystąpienia zagranicznego opowiada o bigosie, że w Unii zostaliśmy przez Niemców i Francuzów wstawieni do karty dań itp, itd. Dla niego największą traumą jest to że paru ruskich dostało po gębie . I do tego martwi się jeszcze naszą zaściankowością . Szpenio, żebyś Ty zdawał sobie sprawę jak bardzo zabawny jesteś .
5. A to: "tuman jesteś","Wasza głupota jest porażająca" czy to "skończ pajacu łączyc piłkę i całe swoje życie z polityką, bo za parę lat będziesz jak ten debil co zabił Rosiaka" to w rzeczy samej przejaw daleko idącej troski o wizerunek (pomijając już fakt że debil który zabił Rosiaka robił to w imię obrony kraju przed zaściankowością, z czego wniosek że to raczej Ty Szpeniu podążasz tą drogą ).
|
ooo widze że wielki słowami, a mało treściwy Wiślak się pokazał.
POwiedz mi Wiślaku jaką to zgodę wydała Hanka? Bo z tego co wiem, żadnej zgody nie wydawał, bo nie było na co odpowiadać. Po drugie, byłem i jestem przeciw przemarszowi Ruskich w takiej formie w jakiej było to podawane w mediach prawicowych. Czyli świetowanie ruskiego świeta, zakazane symbole itd. Skoro tego nie rozumiesz, to przykro mi za Ciebie.
Po trzecie, wizerunek wśród normalnych ludzi buduje się właśnie takimi imprezami, gdzie zwykły angol, niemiec, wloch czy inny szwed przyjezdzaja i poznaja kraj na zywo. Skoro tego nie rozumiesz, przykro mi po raz drugi. Ci zwykli zagraniczni obywatele maja w dupie to, ze Komor wali głupie teksty do Obamy, Kaczynski sie slini i chodzi w brudnych butach, a Donek haracze w gale. Dla nich wazne jest to co widza. A do wczorja widzieli samych zyczliwych ludzie, zabawe i nowoczesne panstwo. Po wybrykach paru karkow czar prysl.
Co bylo powodem dobrze wyjasnil raindog.