archi33 napisał(a):

|
Niektórzy już znają prawdę,ja poczekam choćby to miało trwać 50 lat,wyjdzie tak jak Katyń.Prosze Cie nie strasz mnie banem,bo od straszenia są duchy.Skoro ja pracuje na bana,to już niektórzy za wyzywanie i obrażanie dawno zasłużyli.Dyskutować możemy,ale jak to robić skoro parę osób już ma swoje teorie i jak ktoś sadzi inaczej jest lemingiem który czyta gw i ogląda tvn.
|
Zwróć prosze uwagę jak wielką niekonsekwencją wykazujesz się w swoim rozumowaniu: z jednej strony twierdzisz że prawdy nie znasz i wyjdzie ona za 50 lat z drugiej twierdzisz że ci którzy "znają prawdę" (w domyśle jak rozumiem chodzi Ci o to że wątpią w to że skrzydło samolotu zostało urwane przez brzozę) się mylą. Zauważasz niekonsekwencję

Jeśli nie to już tłumaczę: twierdząc że nie wiesz jaka jest prawda nie możesz jednocześnie twierdzić że ktokolwiek się myli (bo przecież prawdy sam nieznasz).
Jeśli chodzo bana to swój post nazwałbym nie tyle straszeniem (bo przecież nie mam takich uprawnień) co raczej zwróceniem uwagi.
Jeśli chodzi o jakość dyskusji: zdecydowanie najlepszą drogą do jej poprawienia jest unikanie wypisywania takich bzdu,r jak te napisane przez Ciebie, które zacytowałem w swoim poprzednim poście. To że ktoś ma swoje teorie nie jest niczym złym (powiedziałbym że wręcz przeciwnie). Jeśli uważasz że są kiepskie to wystarczy podać argumenty które Twoim zdaniem te teorie obalają. Jeśli jednak odnosisz wrażenie że podane przez Ciebie argumenty nie przekonują publiki, to w pierwszej kolejności zastanów się nad jakością tych argumentów niż podważaj sens dyskusji jako takiej.