Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2012, 14:16
muerte napisał(a):Wyświetl post
Ups, skojarzyłem początek sezonu, mój błąd.

Ja nie twierdzę, że Bednarz jest świetnym dyrektorem sportowym bo nie jest. Valckx sprowadził nam piłkarzy świetnych, ale to co pisze milosz to jawna manipulacja wypowiedziami. Przeglądając ten temat nie zauważyłem by ktoś "budował ołtarzyk Jacusiowi" i to mnie w....ia bo jak nic, nienawidzę takich pomówień.
Dokładnie. Tu chodzi o to, że dyrektor sportowy, po którego rządach zostajemy bez drużyny i z problemami z pieniędzmi jest wychwalany pod niebiosa. Owszem, sprowadził Meliksona. Wypożyczył niezłego Bitona. Jednak z wolnego transferu nikogo wielkiego nie ściągnął, a w takich warunkach możemy mieć teraz do czynienia. Warto też wspomnieć o jego pensji, która podobno wynosi 300 tys. euro/sezon. W perspektywie szukania oszczędności: 600 tys. euro/sezon dla trenera i dyrektora sportowego (tyle ok. ten duet zarabiał S-M) oraz piłkarzy dawniej dobrych, ale teraz nie dających zbyt wiele kolejnych 600 tys. euro/sezon (Jaliens, Lamey), a także kilku innych, którzy odeszli (Nunez, Biton) opcja ze strażakiem Bednarzem ma pewne uzasadnienie. Jaliens, Lamey, Nunez, Biton, Stan, Robert w sumie zarabiali gdzieś 1.5-2 mln euro. Doliczmy do tego koszta transferów (opłaty za wypożyczenia + opłaty za podpisy), a także to, że od półtora roku nikogo nie sprzedaliśmy i być może mamy odpowiedź dlaczego mimo sukcesu w pucharach jest krucho z kasą. Szczerze, to już w lecie się zastanawiałem jak to możliwe, że nikogo nie sprzedajemy, a podpisujemy drogich piłkarzy.

muerte napisał(a):Wyświetl post
Bednarz ma swój rok na pokazanie, że nadaje się do czegoś. Jak s.......i to wyleci a my znów będziemy szukać dyrektora sportowego. Takie rzeczy tylko w Wiśle.
Poprawka. Nie mamy dyrektora sportowego, to wiceprezes ; )
Odpowiedz cytując