Wyświetl pojedynczy post
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2012, 03:17
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Było tu już pisane tysiąc razy. Czym innym jest uszkodzenie pokrycia samolotu (będącego materiałem słabszym i pełniącego inną funkcję), a czym innym uszkodzenie konstrukcji nośnej samolotu (w przypadku Tu154 trzy nośne dźwigary z duraluminium). Na chłopski rozum - to tak jakbyś wrzucił zdjęcia uszkodzonej blachy i lakieru samochodu po zderzeniu ze słupkiem parkingowym jako dowód że słupek jest w stanie rozerwać auto na dwie części.

Natomiast jeżeli chodzi o brzozę ("notabene jedno z najtwardszych drzew" - kolejna mądrość dla lemingów):
- wytrzymałość na ścinanie brzozy wynosi 12 MPa
- wytrzymałość na ścinanie duraluminium wynosi 248 MPa

To są podstawy fizyki i wytrzymałości materiałów. Rozumiem że kolega się nigdy z takimi przedmiotami nie spotkał?
BBudowniczy,

RAF wcale nie znikl, RAF po prostu nie ma zamiaru kopac sie z koniem i tlumaczyc Tobie, serkowi i Drozdowi ze trawa jest zielona a snieg bialy. Po prostu jezeli ktos chce twierdzic ze za zamachem stoi Tusk, Putin i KGB to nikt i nic tego nie zmieni. Ja w przeciwienstwie do Was mam elementarne zaufanie do polskich ekspertow i nie potrzebuje do tego zadnego naukowca z NATO. Jezeli polski oficer, byly dowodca Tu-154 M mowi ze zaloga popelniala kardynalne bledy to ja nie mam powodu mu nie wierzyc. Jezeli powiem Ci ze na stenogramach jest zarejestrowane uderzenie (zakwalifikowane jako uderzenie w brzoze) po ktorym II oficer mowi "K... mac" to pewnie powiesz mi ze albo stenogramy sa falszowane albo to nie brzoza. Jezeli powiem Ci ze w odsluchanym stenogramie ktory i Ty i ja odlsuchalismy nie ma odglosu wybuchow to powiesz mi ze KGB sfalszowalo czarne skrzynki. Jezeli powiem Ci ze polski pilot pokazal zdjecie samolotu ktory wypadl z toru i zniszczenia tego samolotu byly bardzo, ale to bardzo duze to powiesz ze pilot to agent a tak wogole to byl inny samolot. Dlatego widzisz dyskusja nie ma sensu jezeli moim rozmowca jest osoba ktora tak naprawde juz wydala wyrok i ocenila sprawe. Przegladajac strony tego forum mozna sie dowiedziec ze paru uzytkownikow juz powiedzialo ze Tusk jest zdrajca itd... Tak wiec kolo sie zamyka. A jezeli chodzi o pytanie forumowicza serka to musze poszukac cos o wypadku o ktorym pisales i wtedy sie ustosunkuje. I ciekawi mnie jedna rzecz: ciekawe kogo byscie widzieli w tej slynnej miedzynarodowej komisji, i czemu badania tej komisji bylyby dla Was bardziej wiarygodne niz badania polakow? Wiecie jak alianci zaklamywali Katyn 1940? Czytaliscie najnowsze informacje nt. Kurska? Tak naprawde zadanie komisji miedzynarodowej jest tylko i wylacznie gra polityczna, bo gdyby taka komisja powstala w 2010 r. to mowilibysmy teraz ze wszyscy sa w zmowie i dzialaja przeciwko nam. I byly zadania komisji polskiej.

I tylko Polski zal.....
Ostatnio edytowane przez RAF : 10.06.2012 o godz. 04:56.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując