|
Niemcy grają strasznie konsekwentny futbol. Przyjęło się mówić, że to nie to co dawniej,,że teraz jest w ich grze polot. W porówaniu z tym co grali kiedyś to jakiś polot jest, ale tak ogólnie, to nie jestem do tego typu piłki przekonany. Dla mnie jest to konsekwentne realizowanie taktyki, zero improwizacji. Typowo turniejowe podejście. Dlatego zapewne będa na podium. Przy taki szczęsciu i konsekwencji na turnieju zachodzi się daleko. Tym bardziej, że przed nimi dramatycznie słaba Holandia.
Portugalia grała dobrze ale sama chyba nie była przekonana do tego co chce zrobić. Ronaldo niczym nie przypominał gościa z Realu, w ogóle nie przypominał najelpszego piłkarza na świecie. Kilka akcji polegających na zakręceniu Boatengiem to ciut skromnie jak na tego typu piłkarza. Z Olsenami łatwo im nie będzie, bo oni grają podobnie jak Niemcy, konsekwentnie i wyrachowanie. Ciężko powiedzieć jaki będzie los Portugalii w tych mistrzostwach,ale dla mnie pozostają zagadką. Piłkarze co pokolenie galaktyczni a wyniki nędzne. Może muszą się otrząsnąc jak Hiszpanie, którzy przecież też co impreza szybko ją kończyli, mimo gigantyczego potencjału a teraz, prosze? Gdzie tkwi problem nie mam pojęcia, ale piłkarze bardzo dobrzy a wynki żadne.
Holandia mnie zawiodła okrutnie. Nie wiem co się dzieje z Robbenem ale jak tak dalej pójdzie to skończy w Chinach. Co nie zrobi to zepsuje, dziś ten słupek. Z Niemcami za wiele szans im nie daje, przy takiej skuteczności.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|