labtec napisał(a):

" – Skoro legalnie przejechali przez granicę, mają prawo organizować marsz. Ja nie mogę tego uniemożliwić. Muszę przestrzegać prawa – powiedziała Gronkiewicz-Waltz"
Prawo nasze mówi jasno - zakaz propagowania symboli nazistowskich czy komunistycznych. A z tymi drugimi na pewno będą szli Rosjanie.
Dziwi tylko, że TVP1 ( która jest zawsze TV opozycyjną w stosunku do rządu ) nie podchwyciła tego temu i nie nagłaśnia jakie to kuriozum !
Bo ja wyjdę dzisiaj na rynek w koszulkę ze swastyką i zaraz mnie zatrzyma patrol.
A ubiorę t-shirt z Che Fujarą czy Leninem i.... i nic ~!!!!!!!!!!!!!!
|
Tak właśnie w tym kraju "upadł" komunizm . System mamy inny , to fakt , mordy w dużej części te same co kiedyś

. Niestety ale nikt nie nagłaśnia w telewizji publicznej itp spraw mordów komunistów na polskich patriotach , nie jest mówione głośno i wyraźnie że doili nasz kraj przez tyle lat , że wybili Polską inteligencję , bardziej nagłaśniane są sprawy Oświęcimia , różnych gett czy też Jedwabnego . O mordzie Wołyńskim dokonanym przez Ukraińców też często milczymy . Polityka jest taka że uczymy historii obarczającej nas , uznających nasz naród za winnych , ciągle tylko kogoś przepraszamy (Żydów itd) ,jesteśmy zakompleksieni i wykorzystywani (to chyba się wzięło od czasów zaborów ) . Sądzę że stwierdzenie że komunizm był bardziej lub na równi zbrodniczym systemem co nazistowski nadal wywołało by falę spekulacji , lub nawet krytyki w oczach dużej części Polaków .