Wyświetl pojedynczy post
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2012, 14:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kocur, ja wiem, że napiszę teraz coś niepopularnego. jak ktoś chce to na mecz dotrze. Z szalikiem czy bez. Wiem, że z niektorych osiedli trudno, albo wręcz niemożliwe jest wyjść w barwach. Nie namawiam nikogo, żeby zgrywał kozaka i za wszelką cenę docierał w barwach na stadion.
Piszesz, że dzieki tym najbardziej "zaangażowanym" jest szansa, że Kraków będzie znowu w 99% nasz i na meczach będzie nadkomplet.
Jak to sobie wyobrażasz? Eksterminujemy pasiaków? Wiesz do czego zmierza to, co piszesz?
Ja nic nie sugeruję - zobacz tylko jak to wygląda w Wawie. Proporcje w sensie liczba mieszkańców - kluby podobna. Też są różne Hutniki itp. Ale w centrum czy na osiedlach jakoś mnóstwo ludzi na co dzień w koszulkach z "elką".

Ale dlatego że w Wawie nikt się nie spinał na Wisłę czy Śląsk ale po prostu gnębili lokalnego rywala do upadłego aż w końcu osiągnęli rezultat.
Takie życie - to też nie brzmi "popularnie" ale czasami trzeba na kogoś np. nabluzgać żeby zadziałało.

Na całym świecie są takie same grupy kibiców w każdym klubie bez wyjątku i nigdy nie wchodzą sobie w drogę. My jesteśmy ewenementem bo skaczemy sobie do gardeł na forum średnio co miesiąc.
Przecież takie dyskusje pojawiają się z okazji derbów, pucharów, i stu innych rzeczy i nigdy jeszcze nie było konsensusu. Dlatego słusznie ktoś zauważył żeby zamknąć temat i otworzyć 2 dni przed kolejką ligową.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując