Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2012, 12:28
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale o czym ty gościu gadasz? Jakie ramy? Czy ja w którymkolwiek momencie powiedziałem że kibole są dobrzy? Pikniki złe? O czym ty do mnie mówisz? Właśnie dlatego nie możemy się dogadać bo ty nie załapałeś sensu mojej wypowiedzi. Ja chce pokazać, że niektórzy za bardzo się przejmują zdaniem zachodnim mediów i włażą im w **** na każdym kroku, a ty mi wyskakujesz z osądem kiboli. WTF?

O niczym - "gosciu" - nie gadam...Wydawaloby sie ze kontrolujesz swoja pisanine,ze Wiesz,co to sa przenosnie,przejaskrawienia,antonimy,aluzje literackie itp.,i potrafisz zlapac do czego daze,piszac o ramach myslenia (wystarczy przeczytac Twoich ostatnich postow) i podajac PRZYKLAD (jako alzuje literacka) takiego myslenia,nieco przeksztalconego ironicznie na poczet tej dyskusji.Ale Tobie trzeba pisania rownowaznikami zdan - wiec ok,postaram sie prosciej.
Odkad sledze ten temat,piszesz,zeby nie wierzyc mediom,ktore opisaly rasistowskie malpowanie kibicow Wisly na treningu Holendrow.Piszesz wrecz,ze osoby,ktore byly na treningu,twierdza,ze niczego takiego nie bylo.Wiec oczywista teza - holenderskie media klamia.A na dowod tego dajesz info ze...strony Wisly.
To teraz pytanie od Holendrow - dlaczego strona Wisly mialaby pisac o swoich kibicach cos negatywnego ?
Maja racje czy nie maja ?
Sens tej dyskusji nie polega wiec na tym,ze niektorzy przejmuja sie zdaniem zachodnich mediow.Sens polega na tym,ze opisano debilne zachowanie,ktorego - wg Ciebie - w ogole nie bylo. Kiedy jednak podalem linka do maltanskiej (sic!) gazety,w ktorej twierdzono,ze oficjel UEFA niczego obrazliwego nie odnotowal - Ty skwapliwie przytaknales.A ja ironicznie pisalem przeciez wtedy tytulem komentarza,ze moze im tez powinnismy nie wierzyc. czyli wybiorczo nie wierzysz wtedy,kiedy pisza o nas zle,a wierzysz wtedy,kiedy pisza dobrze.
To wlasnie te ramy "myslenia" opisalem - atakowales innych na tym forum,ze postepuja jak lemingi (cytat z postu "...w dupie bylem,gowno widzialem,to sie wypowiem..."),postepujac przy pierwszej okazji tak samo.

pozdrawiam

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Wyprasowałeś już brązową koszulę, "WARTOŚCIOWY patrioto" , no to opaska na ramię i ruszaj krzewić "polskość", a jutro dumny przeczytasz o bandytyzmie na ulicach i stadionach, wzorowanym na ideałach gościa z wąsikiem.
Na szczęście coraz mniej takich faszyzujących gnojków się kręci po świecie.

Wyjścia są dwa - albo idiota może coś takiego prezentować, albo faszysta wyznawać. Na jedno wychodzi - tak czy owak idiota.
Najgorsze jest to, że wystarczy kilku czy kilkunastu takich ślepych troglodytów na stadionie, a smrodu narobią na cały stadion. Tak samo jak jedno pierdnięcie w salonie zepsuje atmosferę.
Mnie Jerry nie przeszkadza Polskosc,bycie dumnym z tego ze sie jest Polakiem,czy wartosci takie jak Bog Honor czy Ojczyzna.Nie maja one jednak nic wspolnego z rasizmem.
Najbardziej zabawne jest to,ze niektorzy nie rozumieja,ze rasizm jest zlem samym w sobie,i nie ma to nic wspolnego z pogladami na inne kwestie.
Ale trudno to wytlumaczyc osobie,ktora pisze o jakims lewactwie do kazdego,kto nie zgadza sie z jej pogladami. Wyraznie widac,ze to gorliwy neofita,ktory wyraznie nie rozumie,ze oprocz obozu lewakow i prawakow w Polsce - sa takze normalni,obiektywni ludzie.
Ostatnio edytowane przez wyar : 09.06.2012 o godz. 12:39.
You'll never know...
Odpowiedz cytując