Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2012, 23:29
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Nikt specjalnie tak nie mówił. Przypuszczam jednak, że w kościele na mszy nie śpiewasz co tydzień JJJBG , choć tego też nikt nie mówi. Są miejsca stosowne do pewnych aktywności i poza olejem w głowie nikt ci nie powie czego tam robić nie należy. Tylko olej trzeba mieć.
W kościele się modlisz, na stadionie kibicujesz, na zebraniu partyjnym politykujesz. Nie sądzę, żeby ktoś powiedział ci również, że na zebraniu partii nie ma miejsca na przyśpiewkę, kto jest Legia, a jednak nikt tam tego nie śpiewa.
Z rozumu można korzystać lub nie - wybór należy do właściciela (wygląda, że nie przypadkowo nicka wybrałeś )
A od kiedy na stadionie się politykuje?

Ja mówie o czymś innym. Na stadionie raczej manifestuje się swoje poglądy polityczne, tak samo jak robi się to w kościołach, jak ksiądz na kazaniu mówi o polityce, tak jak w szkołach, gdzie się czasem też o tym mówi. Trochę nielogicznie piszesz ale dobra. W każdym razie życie to polityka, w pracy, na ulicy, w urzędzie, w telewizji wszędzie, nawet między nami na forum jest polityka. Jeśli Według ciebie, polityka ma być tylko na zebraniach partii, to chroń Boże ten kraj przed takimi ludźmi przed takim myśleniem.
Po to jest polityka(również na stadionach), żeby jednej grupie interesu było lepiej niż drugiej? Nie kumasz? ;-)
Ja specjalnie napisałem o moralności, bo uważam, że używanie ciągle perswazji ze swojego punktu widzenia nie jest dobrym pomysłem. Nie tłumacz mi, że demokracja niesie za sobą także pewne prawa, bo ja to pewnie lepiej wiem niż ty. Odnośnie protestu jakoś prawa nikt nie złamał(nie słyszłaem o doniesieniu, dochodzeniu, wyrokach etc.) a jeśli określasz kogoś chamem, to nie z punktu widzenia prawa bo ono sankcjonuje na poziomie prawa, tylko prezentujesz swoją moralność, więc nie mów, że rozumiesz wszystko.

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Hmm ,plkniki z dziećmi poszły sobie pooglądać trening gwiazd swiatowej piłki.. Tylko i wyłącznie. Co to kibolstwu przeszkadza? NIe wiem. Wiem że zrobił się z tego kolejny wstyd i niesmak. Zapewne znów się dowiem ze Wy wiecie lepiej i nie o to chodziło i rozdmuchane. Na pewno przejaskrawione ale takie są media. Było pomyśleć wcześniej , ale do tego porttrzeba myślenia....... Smieszne ze niedawno były oprawy jak to Euro w Kraku ma być a za chwilę jak się okazało że nie będzie to "Fuck Euro" . Nosz dziecinada i fałsz i moralnoSć Kalego. A wstyd Wisełce przynosicie i zły PR i kretyńskie stereotypy uwiarygadniacie. Komu to i po co i kto organizował To ma być ten zorganizowany ruch kibicowski i ogarnianie hahaha . pomijając fakt ze połowa C po bilety szturmowała i potem wielu "ogarniętych" handlowało pod stadionem....
No nic!

A czy kibole coś tym ludziom krzyczeli, bili ich? To, że sobie przyszli pokrzyczeli Fuck Euro, to od razu znaczy, że coś komuś przeszkadza?
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.06.2012 o godz. 23:48.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując