Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2012, 12:41
willow napisał(a):Wyświetl post
Problemem jest utożsamianie turnieju z polityką rządu. Wedle zasady: chcę dokopać Tuskowi i jego ekipie, to najlepiej dokopię Euro.
Ja to rozumiem inaczej - potrafię oddzielić politykę od wydarzenia sportowego. Nigdy nie byłem zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej, ale "wyżywanie" się na turnieju jest dla mnie głupie. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który postrzega tego typu wydarzenia jako zagrożenie suwerenności państwa czy naszej tożsamości narodowej. Czy to nie przypadkiem początek jakiejś schizofrenii?

To może idźmy dalej - protestujmy przeciwko innym turniejom, Lidze Światowej, Pucharze Świata na żużlu, a co? Jak z fantazją, to z fantazją...

Mądry obserwator wie i widzi, jaka jest faktyczna sytuacja w naszym kraju, ale nie transferuje tego na Euo, bo to głupota. Przyjdzie czas rozliczeń. Ale robienie wiochy sobie samym, psucie wizerunku poprzez tego typu wydarzenia - na to mojej zgody nie ma i nie będzie.

Jestem ciekaw, kto stoi za tymi młodymi ludźmi, którzy jeszcze nie tak dawno atakowali Majchrowskiego, obarczając go winą za brak Euro w Krakowie, a teraz ganiają z transparentami "Fuck Euro". Błędy młodości? Terefere. Manipulacja i wykorzystywanie młodych osób, które są zbyt mało świadome, żeby decydować samemu. Albo zwykła chuliganeria.

Jedno i drugie to głupota.
Po prostu.W normalnych okolicznościach trybuna ludu podaje informacje tylko te, które sobie wybierze i są po jej myśli.Ile przeczytałeś informacji o tym jak kibice pomagają powstancom, domom dziecka, biedniejszym rodziom, czy dzieciom z okolicznych miejscowości?Finansują sprzęt rehabilitacyjny czy artykuły życia codziennego?Nie slyszałeś.Słyszałeś za to o krwiożerczych chuliganach, którzy przewracają w dniu niepodległości auto tvnu, kopią już od paru lat kamerzyste, czy rzucają z trybuny nożem- te widoki są co jakiś czas przypominane.Więc niektórym to zwyczajnie nie pasuje i idą pod prąd.Dlaczego rząd tak bardzo obawiał się strajków budowlanców od autostrad czy natodowego, że po cichu z nimi rozmawia?Bo najgorszą rzeczą jaka by mogla cudaka spotkać to protesty pod narodowym.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.06.2012 o godz. 12:53.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując