domin_czyzyny napisał(a):

Po pierwsze nie były to okrzyki " Holandię .......e" a odnoszace sie do turnieju.
Po drugie ja do Holandii mam taki stosunek, jak stosunek Państwa holenderskiego do mnie.
Jeśli to panstwo traktuje mnie jak zwierze, to ja w stosunku do tego Państwa będę miał zbliżony stosunek.
Enschede i wszystko jasne...
A tak naprawdę trzeba być ZA EURO, całował herb holenderski/włoski/niemiecki, ubierać sie jak klaun w obce barwy i malować ryje, robić szopke i głośno piszczec na widok Balitelliego, Ronaldo, czy innego zelusia- aby być porządnym, myślący, tolerancyjnym, wspaniałym, wzorcowym europejczykiem, kibicem, itp.
Jeśli powyższego nie robisz jesteś głupkiem, polglowkiem, chamem, prostakiem, ksenofobem, faszysta, rasista. Media w Polsce (tzw. Gowno Prawda) i media europejskie naznacza Cię i nasluchasz sie od rodaków, ze Twoje zachowanie szkodzi Polsce, bo nie piszą o nas miłe, ładnie i przyjemnie.
Jakiś pedał czy lewak w Londynie nie kliknie LIKE IT.
Co gorsza nawet tutaj znajda sie ludzie, którzy maja wyprawę mózgi przez "gowno prawdę" i TVN. I powtarzają kłamstwa oraz lykaja bez zastanowienia interpretacje faktów, albo raczej insynuacje.
|
Tutaj mamy "prawdziwego" Polaka. Bo prawda jest taka że choćby jeden z 20mln ludzi w jakimś względzie nam podpadł to już cała reszta też jest złaaaaaaaa.
Co do Enschede. Nie ukrywajmy że cała Europa jest ustawiona naegatywnie do polskich kibiców ale tak naprawdę Wiślacy czy inni - wszyscy dostejmy teraz "nagrodę" za Wilno, mecz z Parmą, Superpuchar w Bydgoszczy. Poniosło się to w świat i nie dziwmy się że pół Europy ma do nas uprzedzenia.
Ale teraz przy Euro jest szansa żeby pokazać jacy są naprawdę Polscy kibice.
Nie mam pojęcia czy były te rasistowskie odzywki ale jeśli tak to pytam się czemu Ci ludzie skoro mają takie poglądy nie pokazują tego w stosunku do Chaveza, Jaliensa czy Diaza?
Albo ktoś jest rasistą albo kompletnym idiotą. A poza tym to nawet jak jeden czy drugi ubierze się w koszulke holandii, paragwaju czy nawet gwatemali to czy przestaje być Polakiem? Poszedł na trening zobaczyć zawodników których możemy nie zobaczyć w Polsce przez następne 10lat.
I co do zdjecia wyżej - jesli powodem żeby Jeb.... Euro ma być to że na stadionie Wisły nie będą rozgrywane mecze - to żaden argument.
Ja rozumiem że coś można manifestować ale powiedzcie co CI ludzie którzy tam byli chcieli przekazać