Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2012, 07:37
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tej wycieczki do mojego stażu na forum , ale jak widzę jesteś z tego samego "rzutu" a masz inne zdanie niż ja. Więc konkretnie: co masz przeciwko testom nowych zawodników ?
Pewnie uważasz, że powinno się przywieźć 5 Meliksonów gotowych do gry. Podpisujemy kontrakt i p...ć jakies głupie testy.
Testować: źle, kupić niewypał: źle. Krytykować wszystko: trendy.
Nie zmieniam zdania - lato powinno być dla trenera i działaczy okresem wytężonych testów piłkarzy obserwowanych wcześniej przez nasz super profesjonalny rozbudowany skauting ......
Myślę że Stan V nie spalił wszystkich notatek i nagrań, gdy do Wisły trafił demon zła Bednarz. W końcu Stan jest profesjonalistą (nie ironizuje) i pracuje ciągle w Wiśle.
Nie jesteś na forum od wczoraj i zakładam że co najmniej od tego 2003 kibicujesz Wiśle. Więc przynajmniej na podstawie tego stażu byłbyś w stanie ocenić skuteczność testowania "jak największej ilości zawodników". Można chociażby sięgnąć do tych afroafrykanów pielgrzymujących do Polski za Kasperczakiem. Testy bramkarzy made by Bednarz i inni "dziwni" zawodnicy pojawiający się na obozach przygotowawczych. Żeby pokazać przydatność tych testów od czasu do czasu podpisywaliśmy kontrakt z jakimś wynalazkiem, który o zgrozo musiał pojawić się na boisku ze względu na nasze permanentne braki kadrowe.

Reasumując - testy nie, scouting jak najbardzie tak. Tylko o ile dobrze się orientuję nasza siatka skautów jest już tylko wirtualna, bo nie koresponduje z relacjami managerskimi (nie daje zarobić komu trzeba).

A krytykować trzeba gdy ktoś zamienia volkswagena na poloneza.
c.d.n.
Odpowiedz cytując